Montcada i Reixac crea l’Oficina de Drets Energètics

15/10/2021 - 08:00

L’Ajuntament crea l’Oficina de Drets Energètics per garantir el dret bàsic de l’accés de la ciutadania i assessorar sobre eficiència energètica

L’Oficina de Drets Energètics (ODE) de Montcada i Reixac s'ha posat en funcionament des de dilluns, 4 d’octubre i està ubicada a les dependències centrals de l’Ajuntament de l’avinguda de la Unitat, 6. Davant de representants de les entitats veïnals del municipi l’alcaldessa, Laura Campos, i el regidor de Serveis Municipals, Juan Carlos de la Torre, acompanyats de tècnics municipals, van presentar el nou servei municipal gratuït que té com a objectiu d’assessorar i garantir a la ciutadania el dret bàsic de disposar de llum, aigua i gas a la llar. 

Durant la presentació, l’alcaldessa, Laura Campos, va explicar que “aquesta iniciativa, que està recollida al Pla d’Actuació Municipal, neix del compromís de l’equip de govern per millorar la qualitat de vida de la població i a prioritzar la solució als seus problemes”. Campos va afegir que “aquest servei lluitarà contra la pobresa energètica i per garantir que les companyies no neguin l’accés als subministraments bàsics a les persones que ho necessitin i vetllarà per un consum conscient i sostenible de l’energia”.  

La nova oficina tindrà atenció presencial els dilluns i dimecres, de 10 a 12h, amb cita prèvia a l’adreça ode@montcada.org, de forma telefònica els dimarts i dijous, de 10 a 12h, al telèfon 935 758 675 i al 935 726 474 extensió 7710 i de forma telemàtica omplint el formulari a www.montcada.cat/ode. En aquest espai la ciutadania rebrà informació per part de professionals formats que oferiran una atenció personalitzada per reduir la despesa i el cost de la factura de la llum, l’aigua i el gas, per millorar l’eficiència energètica i per acompanyar qui ho requereixi en la burocràcia de les gestions amb les companyies.

Per la seva banda, el regidor de Serveis Municipals, Juan Carlos de la Torre, ha afirmat que “aquest servei ajudarà les famílies més vulnerables però també servirà per potenciar la nostra cultura energètica, un pas necessari per transitar cap a un consum responsable i sostenible".


 

Municipis: 
Vallès OccidentalMontcada i Reixac

Relacionats

Article

L'excedent d'energia que es generi s'utilitzarà per rebaixar la factura de la llum a famílies vulnerables

Article

El protocol estableix les bases per a la creació d'un marc de col·laboració entre l'Ajuntament, el teixit empresarial local i les entitats signatàries per intercanviar informacions i experiències que ajudin a la creació de comunitats energètiques. La durada d'aquest protocol és de dos anys, prorrogable a dos més, i el seguiment anirà a càrrec d'una comissió que es reunirà cada sis mesos. 

Article

L’alcaldessa de Barcelona i els alcaldes de Madrid, Sevilla i València, amb el suport del Govern espanyol, han signat la declaració institucional “Ciutats climàticament neutrals el 2030”, que s’emmarca dins de la iniciativa Cities 2030, per promoure formes innovadores de col·laboració entre ciutats, actors i sectors clau perquè accelerin la transformació necessària per arribar a ser ciutats sostenibles, saludables i resilients davant l’emergència climàtica actual.

Butlletí