Granollers instal·la aparcaments segurs de bicicletes en diferents punts de la ciutat

20/09/2021 - 09:36

Aquesta setmana ha començat la instal·lació de nous aparcaments segurs de bicicleta en diversos punts de la ciutat. Una iniciativa que dona resposta al segon projecte més votat de la primera edició dels pressupostos participatius.

Es tracta d’aparcaments públics per a bicicletes, segurs i gratuïts, que se sumen al de l'estació de Granollers Centre, instal·lat el febrer de 2020. Els nous aparcaments estaran operatius a finals del mes de setembre.

Un total de nou mòduls distribuïts en espais propers a l’Hospital de Granollers, les piscines, el pavelló de Can Bassa, el Centre Cívic Nord, el pavelló del Congost, la plaça de Can Trullàs, al barri Primer de Maig i dins del recinte de Roca Umbert. Encara queda una ubicació pendent de determinar.

Cadascun dels nous aparcaments té capacitat per a cinc bicicletes. Juntament amb l’aparcament de l’estació, amb capacitat per a 58, Granollers posa a la disposició dels usuaris un total de 103 places d’aparcaments segurs per a bicicletes.

El cost de la instal·lació dels nou mòduls per a bicicletes és de 115.200 euros, IVA inclòs. L’empresa proveïdora ha estat Semab, SL.Com aparcar la bicicleta als nous mòduls segurs

Per fer ús dels nous aparcament cal registrar-se a través d'una aplicació mòbil (PVerde) o de la web www.pakingverde.com(link is external). Durant el procés de registre amb el telèfon mòbil, s’obté un codi personal que permet l'accés a l'aparcament. Cal aportar les dades de contacte i acceptar les condicions d'ús de l’aplicació i les del servei. Finalment, cal registrar correctament la bicicleta.

Es pot estacionar la bicicleta mitjançant una de les tres alternatives: entrant a l'aplicació i clicant sobre el botó d'obertura de l’aparcament, introduint el codi personal en el teclat de l’aparcament, o trucant gratuïtament al telèfon 5901005959226 amb el telèfon registrat. Un cop estacionada o retirada la bicicleta, cal comprovar a l'aplicació o al web que el servei ha finalitzat i ha quedat ben registrat.

L'aparcament és accessible tots els dies de l'any i el temps màxim d'estacionament és de 48 hores consecutives o 72 hores, si hi ha un cap de setmana entremig. En cas d'excedir el temps es penalitzarà a la persona usuària amb dies no hàbils per fer ús del servei. No és possible fer reserva de la plaça.

El mateix sistema amb aplicació mòbil o web ja funciona en altres ciutats com Madrid, Bilbao, Donosti, Terrassa, Sant Boi de Llobregat o Cardedeu.


Entorns escolars segurs i saludables

Coincidint amb l’inici del curs escolar 2021-2022, l’Ajuntament acaba de posar en marxa el projecte “Entorns escolars segurs i saludables”, amb l'objectiu de protegir els infants i adolescents de la ciutat millorant la seguretat i reduint la contaminació a les entrades i sortides dels centres educatius. Una iniciativa resultat del treball desenvolupat per una comissió de treball del Consell Escolar Municipal, a partir d’un dels projectes també guanyadors de la primera edició dels Pressupostos Participatius de Granollers.

Entre altres objectius, aquest projecte pretén incentivar l’accés a peu o en bicicleta als centres educatius, per pacificar els entorns escolars i sensibilitzar en mobilitat sostenible, segura i saludable.

Altres iniciatives de foment de l’ús de la bicicleta es troben recollides en el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible 2018-2024 i en el Programa d'Actuació Municipal 2019-2023 que recullen una xarxa d'itineraris ciclables a implantar en els pròxims anys, tant dins del municipi com nous carrils bici intermunicipals, com el que s’està construint a l'entrada a Granollers a través de la carretera de Lliçà, una obra que està executant la Diputació de Barcelona, i que connectarà Granollers amb Lliçà d'Amunt.


 

Categories: 

Relacionats

Article

Granollers inicia una transformació verda de la ciutat amb el projecte Connecta Congost Natura 2025 (link is external), que es converteix en el primer tram d’una anella verda al voltant de la ciutat i que connecta amb el nucli urbà. Es tracta d’una actuació de gran magnitud que obre el riu a la ciutat i renaturalitza l’entorn del Congost, tant el riu, el parc com el passeig fluvial, en benefici de la qualitat de vida de la ciutadania. Aquest projecte inclou la renaturalització del riu i el Parc del Congost i rep una subvenció de 3 milions i mig d’euros dels Fons Next Generation.

Article

Aquest és el cinquè vídeo participatiu que neix fruit dels tallers organitzats per l'Ajuntament de Granollers soci de Climatubers. El projecte CLIMATUBERS – INFLUENCERS FOR CHANGE, reuneix organitzacions que treballaran per vincular les tecnologies digitals amb l'acció social, i poder jugar un paper en l’activació del debat públic i en la creació de solucions.

 

ArticleAquest és el quart vídeo participatiu que neix fruit dels tallers organitzats per l'Ajuntament de Granollers soci de Climatubers. El projecte CLIMATUBERS – INFLUENCERS FOR CHANGE, reuneix organitzacions que treballaran per vincular les tecnologies digitals amb l'acció social, i poder jugar un paper en l’activació del debat públic i en la creació de solucions.

Butlletí