L'Ateneu juvenil de Cambrils promou la sostenibilitat

15/09/2021 - 12:43

L’espai, punt de trobada de més de 400 joves a l’estiu, fa campanya pel reciclatge i promou la mobilitat no contaminant

L’Ateneu Juvenil de Cambrils fa campanya per sensibilitzar i apoderar els més de 400 usuaris del centre en objectius claus de sostenibilitat. L’Ateneu ha instal·lat nous contenidors de reciclatge, ha convertit el repte de la sostenibilitat en fil conductor de les activitats d’estiu i ha instal·lat nous aparcaments per a bicicletes i patinets per facilitar la mobilitat sostenible.

Aquestes accions van alineades amb els objectius del Pla Municipal de Joventut, que fa una aposta per sensibilitzar els joves que visiten l’Ateneu en la cura del medi ambient. Així, com a prova pilot, s’han instal·lat contenidors de reciclatge a les plantes de l’edifici on s’imparteixen activitats d’estiu. Els dipòsits van acompanyats de lemes que conviden els nois i noies a agafar el compromís de forma individual i a dur-lo a la pràctica de forma responsable.

En paral·lel,  el repte de la sostenibilitat apareix com a fil conductor en totes les activitats d’estiu de l’Estenedor i els responsables conviden a usuaris i usuàries del centre a posar de la seva part.

Per altra banda, s’han instal·lat 16 aparcaments de bicicletes i 11 de patinets amb cadenats de seguretat i videovigilància. D’aquesta manera es vol facilitar que les persones que es desplacen a l’Ateneu puguin fer-ho amb seguretat i sense emissions contaminants.

La regidora de Joventut, Natàlia Pleguezuelos, destaca la importància d’apoderar el col·lectiu de joves en tots els reptes de present i futur. “Fem una aposta per la sostenibilitat i la cura del medi ambient, per tal que joves i a totes aquelles persones que fan ús de l’Ateneu prenguin consciència de la importància dels petits gests en el dia a dia”, ha explicat.


 

Categories: 
Municipis: 
Baix CampCambrils

Relacionats

Article

A principis d'agost l'Ajuntament va decidir mantenir oberts només els rentapeus per fer front a la sequera

Article

S'amplia l'oferta amb l’entrada en servei de l’antic laboratori de l’Estació de Tractament d’Aigua Potable com a espai d’aprenentatge.

Notícia

El programa Naturalitza’t de l’Ajuntament de Cambrils ha finalitzat el curs amb una trobada dels centres educatius per compartir idees i propostes. L’alumnat va exposar els projectes mediambientals treballats a classe en un mercat d’experiències a la plaça de la Vila obert a tota la ciutadania.

Butlletí