L’Ajuntament de Granollers s’adhereix a l’Aliança Catalunya 2030

09/08/2021 - 08:00

El Ple municipal aprova l’Acord Nacional per a l’Agenda 2030, i l’adhesió de l’Ajuntament de Granollers a l’Aliança Catalunya 2030, reafirmant el seu compromís amb els ODS

L’Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible és un pla d’acció per a les persones i el planeta, basat en la prosperitat, la pau i les aliances per no deixar ningú enrere. I que té en compte la dimensió social, econòmica i ambiental de la sostenibilitat i que interpel·la tots els països, les institucions, les empreses i les persones. Va ser aprovat el setembre del 2015, amb el suport de 193 països de les Nacions Unides i es materialitza en 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i 169 fites.

Per complir amb els ODS, és important transformar-los en polítiques i accions concretes a cadascun dels territoris. En aquesta línia, el Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de la Generalitat de Catalunya, impulsa l'Aliança Catalunya 2030. L’aliança és un partenariat entre sector públic i privat que comparteixen l’objectiu de fer realitat els ODS, basat en l’Acord Nacional per a l’Agenda 2030 a Catalunya.

La seva signatura formalitza el compromís dels seus signataris per a treballar conjuntament perquè la Catalunya del 2030 sigui sostenible i resilient al canvi climàtic, oberta al món, més justa i igualitària, solidària, diversa i integradora, garant dels drets humans i de la pau.

Així doncs, l’adhesió de l’Ajuntament a l’Aliança Catalunya 2030 reafirma el compromís de la ciutat amb les agendes globals. I té lloc el mateix dia que es fa pública la web de Granollers 2030 (granollers.cat/ods), que mostra com la ciutat contribueix al compliment dels ODS vinculats al planeta (6: aigua, 12: consum responsable, 13: acció climàtica, 14: vida terrestre i 15: vida marina) i que té l’objectiu d’ampliar la informació als objectius vinculats a les persones, a la prosperitat, a la pau i als partenariats.

Podeu conèixer tot el que fa Granollers en el marc de l'Agenda 2030 al següent dossier.


 

Etiquetes: 

Relacionats

Article

Granollers se suma al repte de protegir el planeta i estrena una nova web on poder consultar tots els eixos d’actuació de la ciutat en relació als objectius de desenvolupament sostenible (ODS) marcats per l’Agenda 2030 de les Nacions Unides.

Notícia

Finalitza el període de votació amb un total de 990 vots. Les màquines de retorn d’envasos amb incentius, el programa contra l’abandonament escolar i els programes d’assessorament energètic, els projectes més votats.

Article
Edició presencial del Congrés Acusticat amb fira expositiva i activitats d’escolta

Els dies 25 i 26 d’abril es tornarà a celebrar una nova edició de l’ACUSTICAT, el Congrés bianual sobre el món de l’acústica catalana. Granollers, capital del Vallès Oriental, acull una edició que torna a la presencialitat i ho fa des del Teatre Auditori de Granollers, un equipament que allotjarà ponències de nivell i fomentarà la reflexió acústica en 4 sales i una fira expositiva amb solucions i eines acústiques de nivell

Butlletí