Joan Rieradevall: “Anem cap a ciutats mosaics, on es recollirà aigua i es produirà energia i aliments”

Periodista
19/11/2021 - 23:00

Farem tomàquets/hora, igual que fem kilowatts/hora a les cobertes de la ciutat. Amb aquesta imatge provocadora Joan Rieradevall, investigador de l’ICTA i reconegut expert en agricultura urbana, ens mostra la seva visió de la ciutat del futur, i ho fa al mig de l’hort del seu balcó. Parlem amb ell arrel de la seva participació a les activitats d’agricultura urbana lligades a la celebració de Barcelona com a Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible, i l’acollida del VII Fòrum Global del Pacte de Política Alimentària Urbana de Milà, un esdeveniment que ens permetrà impulsar l’autosuficiència alimentaria a la ciutat, de la ma d’altres indrets que ja han aconseguit consolidar l’agricultura a les zones urbanes.


 

Relacionats

Article

Un estudi de l’Institut Català de Recerca de l’Aigua (ICRA-CERCA) avalua els beneficis d’omplir les ciutats d’horts urbans.

Article

El projecte “Horts al terrat”, de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, ha rebut el premi Nova Bauhaus de la Unió Europea en una cerimònia que s’ha celebrat a la ciutat de Brussel·les el divendres 12 d’abril.

Article

El reconeixement destaca la sostenibilitat i la inclusió del projecte d’horticultura de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) i la votació és oberta a tota la ciutadania.

Butlletí