Mollet del Vallès presenta la Festa Verda i de la Biodiversitat 2021

19/05/2021 - 16:03

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha donat a conèixer  la Festa Verda i de la Biodiversitat d’enguany. Una edició que aquest any serà marcadament interactiva degut a l’actual situació sanitària. Es pot accedir a tots els continguts interactius a través del web municipal www.molletvalles.cat .

L’Ajuntament de Mollet del Vallès, a través de les regidories de, Medi Ambient, Joventut i Cultura, i amb la col·laboració del Consorci de Gallecs, l’Associació Agroecològica de Gallecs, l’Institut Municipal de Serveis als Discapacitats, Càrites, Creu Roja, el Club Social La Llum, l’Escola Joan Abelló, la Diputació de Barcelona i Sorea ha organitzat la Festa Verda i de la Biodiversitat amb un seguit d’activitats que incidiran encara més en el respecte i la preservació del medi ambient.

En aquest sentit, segons la regidora coordinadora del Programa Transversal Ciutat Verda, Mireia Dionisio, “pel govern de la ciutat aquest esdeveniment és cabdal pel que fa les nostres polítiques adreçades a la lluita contra la emergència climàtica” i “és també un exemple i una referència del que és el treball transversal i la participació activa de la nostra societat civil”. Dionisio també ha recordat que “malgrat les circumstàncies sanitàries en les que vivim, no volíem deixar de celebrar la Festa i per aquest motiu l’hem adaptat a un format virtual i interactiu”.

A través del web municipal www.molletvalles.cat es pot accedir a tot un seguit de continguts educatius, recursos, vídeos i informacions sobre temes relacionats amb la prevenció de residus, l’alimentació saludable, el malbaratament i reaprofitament alimentari, o projectes d’educacióambiental com l’Hort de Can Borrell, el projecte Green Love sobre joves i ecologia o el projecte per fer Melmelada de taronges urbanes Santa Rosa, feta amb taronges de la ciutat i processada a l’Obrador de Gallecs.

Per al regidor de Justícia Ambiental, Ecologisme i Transició Energètica, Raúl Broto, “tot i l’actual situació, la nostra voluntat és seguir fent pedagogia al voltant del medi ambient i per aquest motiu posem a disposició de la ciutadania en general, i del món educatiu en particular, tots aquests recursos” 

Entre els diferents continguts interactius,també hi ha l’entrevista Green Love de la regidoria de Joventut a la Judith Quer, una jove molletana molt compromesa amb el medi ambient.

L’entrevista es podrá seguir en directe aquest dilluns a les 18 h, a través de l’Instagram de Joventut. 

 

Melmelada de taronges urbanes de Santa Rosa

Amb motiu de la Festa Verda i de la Biodiversitat, s’ha dut a terme una prova pilot per aprofitar les taronges amargues dels tarongers del carrer de Santa Rosa.

Aquesta iniciativa ha estat possible gràcies al treball que han dut a terme els alumnes de l’Institut Municipal de Serveis als Discapacitats i persones voluntàries del Club Social La Llum, així com la Brigada de Jardinera i el Centre Cívic de Can Borrell. Una part de les taronges collides s’ha portat al Centre Ocupacional del Bosc, que ha elaborat diversos productes alimentaris i, una altra, als productors i productores de l’Associació Agroecològica de Gallecs que, amb el suport del Consorci de Gallecs, ha transformat en 200 pots de melmelada a l’obrador de Gallecs.

La melmelada s’ha lliurat a Creu Roja i Càrites.

Segons la regidora de Cultura, Mercè Pérez, “aquest projecte és un clar exemple de la feina transversal i col·laborativa  de la que parlàvem i encaixa perfectament amb diferents objectius mediambientals, com són afavorir l’economia circular, fomentar la prevenció de residus, reduir la petjada ecològica o evitar el malbaratament alimentar”.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Donar a conèixer les diferents iniciatives que es fan a Mollet en l’àmbit de medi ambient i sostenibilitat, aquest és un dels objectius de la ‘Festa Verda i de la Biodiversitat‘ que impulsa l’Ajuntament de Mollet.

Article

La Fundació Rivus posa a disposició l’exposició sobre els amfibis i rèptils aquàtics presents a les conques del Besòs i de la Tordera.

Notícia

La presentació es va fer el 10 de novembre a la Sala d’exposicions de Can Rajoler, en el marc de la commemoració dels 40 anys de l'Escola de Natura de Parets del Vallès.

Butlletí