Torna la fira del vehicle híbrid i elèctric, VElèctric, a Reus

12/05/2021 - 21:54

L’Ajuntament de Reus, els concessionaris de cotxes i altres empreses vinculades a la mobilitat sostenible tornen a sumar esforços per acostar a la ciutadania els vehicles elèctrics i híbrids. 

La V edició de la fira VElèctric, impulsada des de la regidoria de Recursos Humans i Medi Ambient,  torna del 9 al 18 de juny després d’un any en suspens degut a la pandèmia, reconvertida en una fira semivirtual per tal de garantir les màximes mesures de prevenció. La fira VElèctric s’emmarca en les accions que desenvolupa l’Ajuntament de Reus per promoure la mobilitat sostenible a la ciutat i els Objectius de Desenvolupament Sostenible, Reus 2030.

Velèctric és la mostra del vehicle híbrid i elèctric que organitza la regidoria de Medi Ambient i Ocupació, amb la col·laboració de concessionaris de cotxes, motos, patinets i altres enginys elèctrics del territori.

La mostra pretén donar a conèixer les possibilitats i els avenços tecnològics dels vehicles amb energies alternatives al carburant fòssil i que no emeten gasos contaminants i C02, ni sorolls mentre circulen.

Per tal de resguardar la salut pública i evitar aglomeracions, els estands dels expositors de la fira no s’exhibiran a la plaça de la Llibertat de Reus, com era habitual, sinó a través d’una espai virtual. Els visitants podran navegar l’espai per visitar els estands dels expositors, que oferiran experiències visuals dels vehicles, de manera que es podrà interactuar d’una manera molt fàcil i intuïtiva. Per tal que la fira sigui present a la ciutat també de forma física, hi haurà vehicles distribuïts pels concessionaris participants i a la plaça de la Llibertat. Aquests estaran rotulats amb un codi QR que obrirà l’espai virtual de la fira. Els interessats també podran sol·licitar una prova de conducció directament al concessionari a través de l’enllaç habilitat als estands virtuals.

Aquest format híbrid, virtual i presencial, ha permès allargar els dies de la fira, programada del 9 al 18 de juny, i permetrà que el visitant hi pugui accedir a qualsevol hora i des de qualsevol lloc.

La fira del cotxe elèctric i híbrid de Reus pretén donar a conèixer les possibilitats i els avenços tecnològics dels vehicles amb energies alternatives al carburant fòssil i que no emeten gasos contaminants i CO2, ni sorolls mentre circulen, ajudant així a aconseguir una ciutat més neta i sostenible.

 

Xerrades 

La fira comptarà també amb tres xerrades online a les que caldrà registrar-se prèviament a través de l’estand institucional de l’Ajuntament de Reus a l’espai virtual.

Una xerrada sobre mobilitat sostenible centrada en el projecte de vehicle elèctric compartit que ha arribat a Reus de la mà de MEC-Carsharing amb vehicles elèctrics NISSAN. Registrant-se prèviament a una web, es pot llogar un vehicle elèctric per hores, dies, caps, de setmana, etc.

L'empresa H2 Biotech parlarà de la nova tecnologia de l’hidrogen com element clau per a la mobilitat del futur.

I de la mà d'Anatrac d'Energia es parlarà sobre la integració de l’enegia solar i el vehicle elèctric a la llar.

 

Implantació a la ciutat

La ciutat de Reus disposa d’una xarxa de 20 punts de recàrrega de vehicles elèctrics: 14 de titularitat municipal i 6 privats amb accés per clients, que actualment es poden trobar a tots els aparcaments públics, alguns aparcaments privats i llocs estratègics, com l’estació de tren.  

L’Ajuntament ofereix avantatges i bonificacions fiscals per promocionar l’ús del vehicle elèctric. Enguany continua vigent la bonificació del 75% de la quota de l’impost de vehicles per a vehicles elèctrics. En el cas de vehicles híbrids, el descompte és del 75% el primer any i del 65% la resta d’anys de vida útil del vehicle.

 

Edició 2021. Del 9 al 18 de juny, fira semivirtual

La cinquena edició del Velètric és semivirtual, per mantenir la seguretat sanitària i per evitar aglomeracions. El visitant podrà interactuar amb els concessionaris d’una manera molt fàcil i intuïtiva, alhora que es podrà concertar cita per provar els vehicles.

Què hi trobaràs?

  • El video de la marca dels expositors
  • Imatges dels vehicles exposats
  • Document/s amb promocions de la fira
  • La possibilitat de fer una sol·licitud de Test Drive i conduir un cotxe elèctric o híbrid.
  • El contacte directe amb el concessionari via mail
  • Un accés directe a la web del concessionari

A l'estand institucional podràs accedir a les xerrades de MEG Sharing sobre el cotxe elèctric compartit a Reus, H2 Biotech sobre el vehicle d'hidrògen i Anatrac d'Energia sobre la integració de l’enegia solar i el vehicle elèctric a la llar.

Obre la porta de la fira virtual Velèctric 2021 


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

L’Ajuntament de Reus provarà els vehicles elèctrics de l’startup tarragonina Tecnovelero.

Article

El Centre d’Innovació i Formació Boca de la Mina de la Diputació de Tarragona a Reus tindrà una caldera de biomassa que abastirà d’energia el centre, el CEE Alba i l’Escola Oficial d’Idiomes.

Notícia

Un servei 24 hores, 365 dies a l’any, 250 bicicletes i 21 estacions repartides per la trama urbana. Les dades de l’estrena de la primera fase del servei públic de bicicleta compartida impulsat des de l’Ajuntament de Reus amb l’encàrrec a l’empresa municipal Reus Mobilitat i Serveis.

Butlletí