Irene Cervera: "La paraula precarietat ha ressonat amb força en l'estudi sobre els professionals de l'educació ambiental'"

Parlem amb Irene Cervera Buisán, coordinadora de l’estudi “Diagnosi inicial sobre la professionalització del sector de l’educació ambiental”
Periodista
15/03/2021 - 13:54

Parlem amb Irene Cervera Buisán, la coordinadora de l’estudi “Diagnosi inicial sobre la professionalització del sector de l’educació ambiental” presentat aquest 26 de febrer al Congrés Nacional d’Educació Ambiental. L'informe ha aconseguit recollir l’experiència de prop de 300 professionals i més de 50 contractants, a través de qüestionaris, grups de discussió i entrevistes en profundita. L’objectiu principal ha estat fer una diagnosi de la situació del sector i identificar perfils i competències per fer aquesta feina, que avui resulta fonamental en el guiatge cap a la transició a un nou model de societat. Aquest estudi de diagnosi forma part del projecte per a la professionalització del sector de l’educació ambiental, iniciat des del Servei d’Educació Ambiental del Departament de Territori i Sostenibilitat (DTES) de la Generalitat de Catalunya.

Des del Departament de Territori i Sostenibilitat (DTES) de la Generalitat de Catalunya s'impulsa el projecte per a la professionalització del sector de l’educació ambiental, iniciat des del Servei d’Educació Ambiental, amb un primer estudi de diagnosi. 

En aquest enllaç es pot trobar més informació, així com la presentació dels resultats i documents finals.

 
Podeu accedir aquí a l'informe. I a la web www.cnea.cat a la presentació i el vídeo del congrés.

 

Categories: 

Relacionats

Entrevista

Arnau Amat és doctor en didàctica de les ciències, docent i investigador en formació del professorat en aprenentatge de les ciències i educació per a la sostenibilitat, a la Universitat de Vic. Ha estat una veu reeixida en el darrer Congrés Nacional d’Educació Ambiental. En aquesta entrevista reflexiona, entre d’altres, sobre com ha de ser una educació compromesa amb transformar la realitat, els reptes en un context comunicatiu complex i el seu futur.

Entrevista

Es considera més naturalista que artista, tot i que l’art –o la il·lustració- naturalista és la seva professió des de fa quasi 20 anys. Amplament conegut al món de l’educació ambiental Toni Llobet ens ha ofert la seva mirada sobre com l’art pot estar al servei de l’alfabetització ambiental, és una mirada irreverent i a l’hora plena de compromís amb el territori i la conservació de la natura.

Entrevista

Anabel Sánchez és biòloga, màster en gestió sostenible de l'aigua i doctora en medi ambient i societat. Porta 25 anys treballant en projectes de recerca al CREAF, i ara és responsable d'impacte social de la recerca en el centre. 

Butlletí