Manlleu impulsa l’Agenda 2030 pel desenvolupament sostenible

04/03/2021 - 14:20


Tot i ser un projecte d’abast mundial l’Agenda 2030 és d’aplicació a escala local. A Manlleu, la definició del full de ruta ha estat un procés de participació ciutadana per donar veu als agents locals i a tota la població. Des de l’Ajuntament, hi han treballat les regidories i el personal tècnic municipal.

El Ple de l’Ajuntament ha aprovat l’adhesió a l’Aliança Catalunya 2030 per complir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 i el full de ruta que recull els 35 compromisos a assolir al municipi amb objectius socials, econòmics i ambientals

Després de realitzar una diagnosi on han participat, internament, totes les àrees municipals i externament, agents socials i econòmics vinculats amb el nostre municipi, s’ha considerat fer especial èmfasi en l’acompliment de 6 ODS que inclouen 35 reptes a assolir en l’àmbit municipal que es despleguen en 122 línies d’actuació que seran avaluades a partir de 220 indicadors. El document sencer que recull aquesta informació detallada es pot consultar a la web de l’Agenda 2030 Manlleu www.manlleu.cat/agenda2030

Si bé hem prioritzat 6 ODS, això no vol dir que no tinguem en compte els altres. De fet, en el full de ruta de l’Agenda 2030, estan presents tots aquests ODS de manera transversal i coordinada”, ha assenyalat David Bosch, regidor d'Agenda 2030.

Lluitar contra la pobresa i l’exclusió, augmentar el parc d’habitatges socials, impulsar la instal·lació de plaques fotovoltaiques, atreure noves empreses de valor afegit, reduir la bretxa digital, pacificar carrers, promoure el compartir cotxe o impulsar el consum de proximitat, són alguns exemples dels compromisos amb els quals l’Ajuntament de Manlleu s’adhereix a l’Agenda 2030 pel desenvolupament sostenible.

Aquests compromisos afecten diverses regidories del consistori i, per tant, cal transversalitat i coordinació en les dinàmiques de treball.

El model de governança que s’ha establert és transparent i participatiu. S’han creat tres òrgans de seguiment i avaluació de l’Agenda 2030: una comissió per liderar a nivell polític aquest procés, una altra comissió per realitzar un seguiment periòdic i un tercer òrgan amb agents externs que és el consell sectorial.

L’Agenda 2030 és el full de ruta global per avançar cap al desenvolupament sostenible. Va ser aprovada per les Nacions Unides l’any 2015, amb l’objectiu d’acabar amb la pobresa, protegir el planeta i millorar la vida i el futur de les persones. Conté 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) a assolir fins l’any 2030.

El regidor d’Agenda 2030 Manlleu, David Bosch, ha destacat que “L’Agenda 2030, és un compromís polític ferm. De fet, l’equip de govern hem implementat el pla d’actuació municipal i l’hem adequat d’acord amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides i ens comprometem a treballar tots els reptes i actuacions que se’n resulten.”

Si voleu ampliar la informació de l’Agenda 2030 de Manlleu pel desenvolupament sostenible, podeu consultar https://www.manlleu.cat/agenda2030
 

Municipis: 
Etiquetes: 

Relacionats

Article

Al local, situat al carrer Arnald de Corcó, s'hi vendran mobles, llibres o articles de decoració, entre d'altres

Notícia

L'Ajuntament de Manlleu ha aprovat l’Ordenança municipal reguladora de les mesures aplicables a l'abastament d'aigua potable i als usos de l'aigua en situació de sequera.

Acte
04/03/2024 - 08:00
Manlleu

Butlletí