8è Congrés d'Energia de Catalunya (CoEnerCat)

divendres, 19 febrer, 2021 - 00:00 a dissabte, 20 febrer, 2021 - 23:59

El 8è Congrés d'Energia de Catalunya tindrà lloc en circumstàncies d'haver superat els límits de resistència de diferents sistemes del planeta, com el de l'estabilitat del clima, el de la salut dels humans o el de mantenir l'Urani i el petroli al seu lloc.

Els temes que es tractaran en el congrés formen part de la resiliència humana, de la col·laboració i de la formació, aplicant-los a un dels sistemes crítics -com és el de l'energiade manera que faciliti enfortir el teixit professional, empresarial i associatiu locals.

Catalunya és petita i variada, depèn de la legislació espanyola i de l'europea, a més de grans empreses interessades en una transició energètica que mantingui la seva posició. Les fonts renovables d'energia es troben en el territori, no en mines. Es poden aprofitar amb tecnologies econòmiques existents, des de petites a grans potències, unes circumstàncies que fan possible diferents maneres d'aprofitar-les.

En gran mesura depèn de la implicació ciutadana, com es reflecteix en les diferents solucions dutes a terme en moltes parts del món.

Moltes entitats privades que treballen en l'àmbit de l'energia han fet una feina necessària i eficaç que es pot considerar de resistència. L'obligació de les institucions públiques catalanes de complir amb els objectius de la UE, de l'Estat i dels propis forçaran a actuar a un ritme accelerat que només podran fer grans empreses o consorcis, marginant les entitats privades que han iniciat la transició energètica i han pogut sobreviure.

L'objectiu del 8è Congrés és facilitar la persistència d'aquestes entitats i de les seves activitats per a que condueixin a la transició energètica que beneficiï a la seva població, al seu territori i a la seva economia. També que tota la ciutadania pugui assumir les seves responsabilitats energètiques.


 

AdjuntMida
PDF icon PROGRAMA605.42 KB
Categories: 
Energia

Relacionats

Notícia

El Projecte d’Impuls de la Transició Energètica a la Llar i la Indústria del Consell Comarcal del Vallès Occidental ha fet possible informar fins a 1335 comunitats de propietaris i la configuració de 4 projectes d’autoconsum compartit entre indústries.

Notícia

Terrassa va acollir el passat 15 de febrer una jornada amb empresaris per presentar els resultats dels dos estudis, realitzats gràcies al suport de la Diputació de Barcelona, per impulsar l’autoconsum compartit i les comunitats energètiques en un dels 20 polígons industrials de la ciutat.

Butlletí