Aparador virtual de ciència ciutadana i natura

28/01/2021 - 08:29

El 5 de desembre es va commemorar el Dia Internacional del Voluntariat i per celebrar-ho la Generalitat de Catalunya ha publicat un nou aparador virtual, amb més de 50 de projectes de ciència ciutadana que es desenvolupen a Catalunya, que es nodreixen i creixen gràcies a l’ajuda de milers de voluntaris d’arreu del país.  

Els trobareu amb un cercador, dividits per categories i amb una breu descripció. Per complementar-lo, també s'ha elaborat un llistat de decàlegs, guies de bones pràctiques i articles de referència, relacionats amb la ciència ciutadana en l’àmbit de la natura.

Aquest aparador s’ha realitzat en el marc del projecte Ciència Ciutadana i Natura, que neix amb l’objectiu de fomentar i crear sinergies entre els actors socials implicats en la ciència ciutadana en l’àmbit de la natura i per motivar accions de foment de la ciència ciutadana.


 

Categories: 
Etiquetes: 

Relacionats

Article

A més dels objectius de recerca, el papallonari esdevé una nova eina més per a les activitats educatives i de divulgació del centre de recerca, mitjançant visites on es podran observar les papallones en les diferents fases del seu desenvolupament i parlar amb la comunitat investigadora sobre la ciència ciutadana que es troba íntimament lligada als seus estudis.

Article

L’Observatori del Patrimoni Natural i la Biodiversitat engega una campanya de ciència ciutadana per elaborar l’Atles de Mamífers de Catalunya.

Article

El Museu de Ciències Naturals de Granollers i el grup musical Xiula presenten un disc amb cinc cançons per promoure la preservació de la biodiversitat entre els més petits.  «Cançons per la biodiversitat» és un disc que neix de la col·laboració entre el Museu de Ciències Naturals  i el grup Xiula i que va néixer en plena pandèmia. Té per objectius apropar els més petits al nostre entorn natural i transmetre’ls la importància de preservar-lo, així com donar a conèixer la tasca del grup de recerca BiBIO.

Butlletí