Solucions basades en la natura a Cornellà del Llobregat

Font: Ajuntament de Cornellà de Llobregat

01/12/2020 - 13:12

El 26 de novembre Cornellà va acollir la jornada online de la Xarxa Green Leaf. Una xarxa formada per 17 ciutats guanyadores o finalistes del premi Green Leaf; un guardó de la Comissió Europea que reconeix els esforços de les ciutats de menys de 100.000 per esdevenir més sostenibles.

El tema escollit per a la jornada va ser les Solucions Basades en la Natura (SBN). Segons la Comissió Europea les SBN són accions inspirades, basades o copiades de la naturalesa, que utilitzen o milloren les solucions existents per afrontar diversos reptes ambientals, socials i econòmics de manera sostenible i eficient.

El programa de la jornada va ser:

  • Resum de les actuacions més destacades de l’any Green Leaf a Cornellà (2019)
  • Taula rodona formada per 3 experts que ens van introduir a les NBS des de diferents perspectives i perfils.
  • Explicació de dues iniciatives que s’estan duent a terme a la Comissió Europea: Green City Acord i Estratègia europea de biodiversitat 2030.
  • Presentació de les SBN implementades al projecte estratègic Cornellà Natura.
  • Explicació de una bona pràctica per part de 10 ciutats de la xarxa.

La combinació de parts més teòriques amb actuacions pràctiques va fer que la jornada fos molt inspiradora i estimulant. També, com sempre que hi ha una trobada amb els membres de la xarxa, es constata que les ciutats estan desenvolupant estratègies i projectes innovadors i transformadors en l’àmbit de la sostenibilitat.

En total van assistir 50 persones a la jornada. Entre els participants, hi havia membres de la Comissió Europea, del secretariat de la xarxa, experts en NBS i perfils tècnics de les ciutats Green Leaf i altres administracions. L’acte també es va poder seguir en streaming pel canal de Youtube de l’Ajuntament. Si teniu interès podeu visualitzar la sessió en aquest enllaç.


 

Categories: 

Relacionats

Article

El projecte EdiCitNet, finançat per la Unió Europea i amb una durada prevista de 5 anys, va néixer amb l'objectiu de demostrar que la implementació d'infraestructures verdes no ornamentals pot augmentar la producció sostenible d'aliments a nivell local, així com regenerar espais urbans apostant per una millora de la inclusió social.  Sant Feliu és l'únic municipi participant de l'estat espanyol.

Article

Els dos serveis estan destinats a facilitar l'ús de la bicicleta i la seva intermodalitat amb el transport públic, com a elements fonamentals i diferenciadors d'una mobilitat més sostenible i que conduexi a una atmosfera més neta a la nostra àrea metropolitana.

Butlletí