Solucions basades en la natura a Cornellà del Llobregat

Font: Ajuntament de Cornellà de Llobregat

01/12/2020 - 13:12

El 26 de novembre Cornellà va acollir la jornada online de la Xarxa Green Leaf. Una xarxa formada per 17 ciutats guanyadores o finalistes del premi Green Leaf; un guardó de la Comissió Europea que reconeix els esforços de les ciutats de menys de 100.000 per esdevenir més sostenibles.

El tema escollit per a la jornada va ser les Solucions Basades en la Natura (SBN). Segons la Comissió Europea les SBN són accions inspirades, basades o copiades de la naturalesa, que utilitzen o milloren les solucions existents per afrontar diversos reptes ambientals, socials i econòmics de manera sostenible i eficient.

El programa de la jornada va ser:

  • Resum de les actuacions més destacades de l’any Green Leaf a Cornellà (2019)
  • Taula rodona formada per 3 experts que ens van introduir a les NBS des de diferents perspectives i perfils.
  • Explicació de dues iniciatives que s’estan duent a terme a la Comissió Europea: Green City Acord i Estratègia europea de biodiversitat 2030.
  • Presentació de les SBN implementades al projecte estratègic Cornellà Natura.
  • Explicació de una bona pràctica per part de 10 ciutats de la xarxa.

La combinació de parts més teòriques amb actuacions pràctiques va fer que la jornada fos molt inspiradora i estimulant. També, com sempre que hi ha una trobada amb els membres de la xarxa, es constata que les ciutats estan desenvolupant estratègies i projectes innovadors i transformadors en l’àmbit de la sostenibilitat.

En total van assistir 50 persones a la jornada. Entre els participants, hi havia membres de la Comissió Europea, del secretariat de la xarxa, experts en NBS i perfils tècnics de les ciutats Green Leaf i altres administracions. L’acte també es va poder seguir en streaming pel canal de Youtube de l’Ajuntament. Si teniu interès podeu visualitzar la sessió en aquest enllaç.


 

Categories: 

Relacionats

Acte
27/10/2022 - 12:00
CitiLab de Cornellà de Llobregat Pl. Can Suris s/n - 08940 Cornellà de Llobregat
Article

El projecte estratègic de ciutat Cornellà Natura busca integrar la natura dins de la ciutat de formes diverses, amb alt impacte, apostant per valors com ara l’educatiu, el de sensibilització a la ciutadania i millora de l’entorn urbà entre d’altres.

Notícia

L'Ajuntament de Vic restaura un nou espai a l’Anella Verda. L’espai serà un aiguamoll situat al polígon de Les Casasses.

Butlletí