Jornada autoconsum energètic municipal, a partir de la biomassa

dimecres, 25 novembre, 2020 - 10:00 a 13:00

En el marc de l’operació BIOenergia per al desenvolupament local, cofinançada pel P.O. FEDER 2014-2020, l’Ajuntament de Granollers organitza aquesta jornada adreçada a entitats del sector públic i privat interessades a desenvolupar iniciatives de promoció de la biomassa per a l’ús tèrmic municipal al Vallès i comarques veïnes. Compta amb la participació del representant de l’administració pública, del Clúster Bioenergia de Catalunya i de centres de recerca i tecnològics de referència, amb l’objectiu d’aportar coneixement i experiències, cadascú des del seu sector de competència i expertesa.

Organitza: Ajuntament de Granollers i Clúster Bioenergia de Catalunya

Col·laboren: Diputació de Barcelona, Institut Català d’Energia, Consell Comarcal del Vallès Oriental, Associació de Gestió Forestal Montseny-Ponent, Associació de Defensa Forestal del Montseny, Associació de Propietaris i Productors del Montnegre Corredor

Jornada en línia via plataforma zoom (es facilitarà l'enllaç per seguir la jornada via inscripció prèvia)

Inscripcions

Més informació: https://www.granollers.cat/bioenergia

Programa 


 

Etiquetes: 
Categories: 
Energia

Relacionats

Article

L'Escola Municipal del Treball, l'Institut Antoni Cumella, l'Escola Municipal Salvador Llobet, l'Escola Salvador Espriu i el Cinema Edison de Granollers ja s'escalfen amb calderes alimentades per biomassa, amb estella procedent de boscos de proximitat. Aquest fet és possible gràcies a la construcció de la xarxa nord de calor que proporciona calefacció i aigua calenta sanitària i que substituirà el gas natural. 

Notícia

L’Ajuntament de Granollers està enllestint la instal·lació de la caldera de biomassa que permetrà millorar l’eficiència energètica de cinc equipaments públics situats a la zona nord del carrer Roger de Flor: l’Escola Municipal de Treball, l’escola Salvador Llobet, l’escola Salvador Espriu, l’institut Antoni Cumella i el cinema Edison, situat al centre cultural del carrer Joan Camps. L’Ajuntament estima que permetrà estalviar uns 12.000 euros anuals en combustible.

Article
Material d'una xarxa de calor. Font: Expobiomassa

Material d'una xarxa de calor. Font: Expobiomassa

Durant els darrers 3 anys, l’Ajuntament de Granollers ha participat en el projecte Thermos, projecte de recerca finançat pel programa Horitzó 2020 de la Unió Europea. El projecte ha permès la creació d’una eina que permet planificar i optimitzar xarxes de distribució de calor en entorns urbans, a partir de dades en format GIS.

Butlletí