La instal·lació de plaques fotovoltaiques a dos centres educatius de Vic guanya els pressupostos participatius

28/10/2020 - 08:00

La instal·lació de plaques fotovoltaiques d’autoconsum a l’escola Guillem de Mont-rodon i a la llar d’infants dels Caputxins ha estat el projecte guanyador de la cinquena edició dels pressupostos participatius de l’Ajuntament de Vic.

Amb 490 vots (el 12,62%), aquesta proposta per promoure l’energia solar fotovoltaica, reduir la dependència de la connexió a la xarxa i lluitar contra el canvi climàtic és la que ha rebut més suport per part dels veïns i veïnes de la zona Verda del Merma. La instal·lació d’energia solar fotovoltaica per a l’autoconsum és un exemple per a la ciutadania que genera un efecte multiplicador i dóna a conèixer la importància de l’estalvi i l’eficiència energètica a més de 600 alumnes i a les seves famílies.

Tant a l’escola Guillem de Mont-rodon com a la llar d’infants dels Caputxins es posaran pantalles informatives perquè es puguin visualitzar els consums i la producció d’energia instantània, amb l’objectiu de deixar instal·lat un element visual que faci pedagogia de l’estalvi energètic. El pressupost total d’aquest projecte és de 75.000 euros.

En la presentació dels resultats dels pressupostos participatius d’aquest any, Josep-Ramon Soldevila, regidor de Participació, ha recordat que aquesta ha sigut la cinquena edició i la quarta en què la votació s’organitzava per zones que coincideixen amb les de la Festa Major. Soldevila també ha apuntat que aquest any s’ha ampliat l’aportació en 50.000 euros respecte edicions anteriors i que “els 200.000 euros van íntegrament destinats als projectes guanyadors”.

Malgrat la situació de pandèmia d’aquest any, que ha demorat i fet més complicat el procés habitual ja que “no s’han pogut fer les reunions presencials”, segons el regidor, al final s’han pogut tirar endavant igualment. Soldevila s’ha mostrat satisfet del nombre de vots emesos, si es té en compte que “a les ciutats grans la participació en aquest tipus de processos sol ser d’entre el 2% i el 4%.

Des del 14 de setembre fins al 4 d’octubre, els veïns i veïnes majors de 16 anys i empadronats a la zona Verda del Merma de Vic -barri dels Caputxins, del Nord, de Sant Llàtzer, de les Quatre estacions i la part nord i est del centre històric- han pogut votar els 17 projectes finalistes als pressupostos participatius d’aquest any. Els projectes finalistes s’han emmarcat en el foment de la mobilitat sostenible, les intervencions per millorar el canvi climàtic i mitigar les altes temperatures de l’estiu amb refugis climàtics, l’accessibilitat de voreres, la promoció del comerç i el foment de la cultura i l’educació.


 

Categories: 
Municipis: 
OsonaVic

Relacionats

Article

Les Piscines Municipals de Manresa reduiran un 35% el consum energètic amb la posada en marxa de 500 plaques fotovoltaiques

Notícia

La Fira de l’Energia i la Construcció Sostenible de Vic es consolida com a trobada referent a Catalunya

Article

ViCoop, la comunitat energètica de Vic, ja és una realitat i es converteix en la vintena comunitat energètica que es constitueix a Osona en format cooperativa.

Butlletí