Cicle de seminaris sobre transició energètica al món local 5. Finançament de les accions de transició energètica local

Repeteix cada dia until dj. nov. 12 2020.
dimecres, 11 novembre, 2020 - 10:30 a 13:00
dijous, 12 novembre, 2020 - 10:30 a 13:00
Seminari virtual multisessió via Zoom

Des de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat i la Diputació de Barcelona continuem amb una nova sessió virtual del cicle de seminaris sobre transició energètica al món local.

La Transició Energètica és el pas més evident i inevitable a l'hora d'abordar l'emergència climàtica. L’acció climàtica des del món local ha de ser el punt de partida d’aquest procés i començar a implementar, com més aviat millor, fonts d'energia renovables, estalvi i eficiència.

I també cal seguir treballant per impulsar la transició energètica com a pilar fonamental de la recuperació verda que cal començar a sembrar des d’avui mateix i que és una necessitat tant ambiental, com econòmica i social.

Però aquest impuls requereix de recursos econòmics i finançament.

 En aquesta sessió doble volem abordar diverses estratègies de finançament i opcions per obtenir recursos per part portar a termes accions locals de transició energètica, especialment en l’àmbit públic però també en el privat. 

La Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat té com a objectiu generar   espais d’intercanvi i coneixement per dotar els ens locals amb exemples, bones pràctiques i instruments per implementar projectes de transició energètica.

La Diputació de Barcelona ofereix suport tècnic i  econòmic als municipis per a la implementació de  mesures de transició energètica, en el marc del Pacte dels Alcaldes i Alcaldesses pel Clima i l’Energia.

Programa

Inscripcions: Secretaria tècnica de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat  xarxasost@diba.cat . Les persones prèviament inscrites a altres sessions cal que confirmin de nou la inscripció per rebre l’accés.


 

 

Categories: 
Energia

Relacionats

Article

La transició energètica és un camí que passa per la promoció de les energies renovables, l’eficiència energètica, l’autoconsum i l’estalvi de costos en els municipis. I per la reducció de les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle.

Butlletí