Cicle de seminaris sobre transició energètica al món local 5. Finançament de les accions de transició energètica local

Repeteix cada dia until dj. nov. 12 2020.
dimecres, 11 novembre, 2020 - 10:30 a dijous, 12 novembre, 2020 - 12:59
dijous, 12 novembre, 2020 - 10:30 a divendres, 13 novembre, 2020 - 12:59
Seminari virtual multisessió via Zoom

Des de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat i la Diputació de Barcelona continuem amb una nova sessió virtual del cicle de seminaris sobre transició energètica al món local.

La Transició Energètica és el pas més evident i inevitable a l'hora d'abordar l'emergència climàtica. L’acció climàtica des del món local ha de ser el punt de partida d’aquest procés i començar a implementar, com més aviat millor, fonts d'energia renovables, estalvi i eficiència.

I també cal seguir treballant per impulsar la transició energètica com a pilar fonamental de la recuperació verda que cal començar a sembrar des d’avui mateix i que és una necessitat tant ambiental, com econòmica i social.

Però aquest impuls requereix de recursos econòmics i finançament.

 En aquesta sessió doble volem abordar diverses estratègies de finançament i opcions per obtenir recursos per part portar a termes accions locals de transició energètica, especialment en l’àmbit públic però també en el privat. 

La Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat té com a objectiu generar   espais d’intercanvi i coneixement per dotar els ens locals amb exemples, bones pràctiques i instruments per implementar projectes de transició energètica.

La Diputació de Barcelona ofereix suport tècnic i  econòmic als municipis per a la implementació de  mesures de transició energètica, en el marc del Pacte dels Alcaldes i Alcaldesses pel Clima i l’Energia.

Programa

Inscripcions: Secretaria tècnica de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat  xarxasost@diba.cat . Les persones prèviament inscrites a altres sessions cal que confirmin de nou la inscripció per rebre l’accés.


 

 

Categories: 
Energia

Relacionats

Article

El Berguedà arriba a les 443 instal·lacions fotovoltaiques per a l’autoconsum amb una potència total de 3,8 MW

Article

L'Agència ha fet 383 assessoraments de temàtiques diverses. Aquest dimarts s’ha reunit el Patronat de la Fundació Lleida 21, que ha aprovat la memòria d’activitats i els comptes del 2022. Les Ecoactivitats i Lleida en Viu han registrat xifres de participants prepandèmia.

Notícia

El servei municipal assessora a particulars i a empreses per iniciar projectes de transició energètica i climàtica en els edificis perquè siguin més sostenibles.

Butlletí