Cornellà participa a la Setmana Europea de la Mobilitat amb reptes individuals o familiars

Ha publicat una Guia de mobilitat sostenible local
18/09/2020 - 15:10

Cornellà s'ha sumat a la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat, que es porta a terme del 16 al 22 de setembre sota el lema "Per una mobilitat sense emissions". Per a aconseguir-ho, s'ha programat un seguit d'activitats que aquest any s'han adaptat a la casuística actual i que es podran desenvolupar de manera individual o familiar, a través d'aplicacions mòbils.

Una d'aquestes propostes és la Baixcicletada, que es podrà desenvolupar fins al 27 de setembre. És la 17a edició de la pedalada comarcal que enguany, a causa del coronavirus, ha canviat de format. Aquesta vegada, els participants es podran moure pels 9 municipis participants -entre els quals es troba Cornellà- i ho podran fer de manera individual o familiar sumant quilòmetres fins al darrer dia de l'activitat. El/la ciclista que més quilòmetres hagi fet, guanya. Hi ha quatre categories: familiar, individual, intermunicipal i per quilòmetres. Els guanyadors/es de cadascuna d'aquestes disciplines rebrà premis i també se sortejarà una bicicleta, gentilesa de Bicibox. Per a participar, cal descarregar-se l'APP Ciclogreen i registrar-se per a comptabilitzar els recorreguts.

L'objectiu principal d'aquesta iniciativa continental és potenciar l'ús del transport sostenible -com la bicicleta, els vehicles elèctrics, el transport públic o els desplaçaments a peu-, conscienciant a la població dels beneficis que aquest aporta a la salut de les persones.

Una altra de les activitats previstes és Futuremob, organitzada per l'Àrea Metropolitana de Barcelona. Aquesta proposta està formada per 3 reptes individuals de 30 dies de durada cadascun que tenen a veure amb el foment del transport responsable amb el medi ambient i amb la salut de les persones. Trobareu la informació detallada aquí per a participar. L'AMB també proposa l'activitat "30 dies en bici", una campanya de foment de la mobilitat pedalable que té com a objectiu animar cada cop més gent a passar-se a la bici com a mitjà de transport quotidià. Per a participar, ens hem de fotografiar un mínim de 21 dies portant una bici per la zona metropolitana i compartir aquestes instantànies a Instagram amb les etiquetes #30diesAMBbici, #30DEB i #AMBbici. Entre els participants, a l'octubre es sortejarà una bicicleta elèctrica plegable.

 

Una guia de mobilitat sostenible de Cornellà

Cornellà fa temps que fomenta els desplaçaments sostenibles entre la ciutadania amb diferents actuacions encaminades a la conscienciació dels diferents models de mobilitat sostenible i saludable. Una de les darreres actuacions municipals ha estat l'edició d'una guia de mobilitat sostenible local, on es presenten totes les opcions existents a la localitat.

En aquesta guia, es mostren els nous carrers i carrils de convivència, l'ampliació dels carrers sense cotxes els diumenges, la xarxa de camins escolars i diferents rutes per a conèixer la ciutat a peu. També apareixen les novetats en el transport: el nou aparcament d'intercanvi del carrer Sevilla, la millora de l'accessibilitat de les parades de transport públic, la instal·lació de parades dobles a la ctra. d'Esplugues i a la ctra. de Sant Boi, a més dels nous carrils exclusius per al bus i per a la bicicleta a l'avinguda de Can Corts i l'av. Pablo Picasso.

A la guia també hi ha un apartat sobre la bicicleta i els vehicles de mobilitat personal, amb l'ampliació de la xarxa ciclable municipal, que ara disposa de 24 quilòmetres; dels serveis del Bicibox i de l'E-Bicibox; i també s'informa dels ajuts per a l'adquisició de bicicletes elèctriques per a empreses i autònoms.

En el fulletó, que és virtual, també trobareu informació sobre les bonificacions per a la compra dels vehicles elèctrics i els punts de recàrrega ràpida existents a Cornellà.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Cornellà de Llobregat és una de les dues ciutats d’Espanya més grans de 50.000 habitants que compleixen els criteris de “les ciutats dels 15 minuts” per al 100% dels seus veïns, segons un estudi publicat per l’empresa Deyde DataCentric.

Article


La BaixCicletada tindrà lloc el dia 1 d’octubre en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible que se celebra del 16 al 23 de setembre. Es tracta d’una activitat gratuïta oberta  tothom que vulgui gaudir d’un recorregut en bicicleta pel Baix Llobregat.  

Acte
15/09/2023 - 08:25

Butlletí