La Setmana de l'Energia 2020 és virtual

Font: ICAEN i Diputació de Barcelona

11/06/2020 - 10:16

Europa celebra enguany la Setmana Europea de l'Energia Sostenible del 22 al 26 de juny amb l’objectiu de conscienciar la societat amb actuacions i activitats al voltant de l’eficiència energètica, les energies renovables i el paper clau de la ciutadania en la transició energètica.

Adhesió a la Setmana de l'Energia 2020

En un context d’emergència climàtica i en el marc de la crisi sanitària mundial, és més necessari que mai que avancem amb determinació en la transició energètica cap a un nou model energètic net, sostenible, descarbonitzat, distribuït i democràtic. Ara, les persones tenim la clau per capgirar la situació a través de la participació i la implicació en la gestió de l’energia que utilitzem en el nostre dia a dia.

Els ajuntaments, les entitats, les empreses i la ciutadania es poden adherir a la campanya promovent actuant i promovent accions que ajudin a apoderar a la ciutadania i també a les empreses, per fer realitat aquesta nova cultura energètica, que ja no pot esperar.

Ja podeu consultar la informació a la web de l'ICAEN

 

Institucions

En adherir-se, la institució manifesta el seu compromís i participació a la Setmana Europea de l'Energia Sostenible 2020 amb accions virtuals.

S'anima a tots els ens locals adherits al Pacte d'Alcaldes i Alcaldesses pel Clima i l'Energia a adherir-se a la Setmana de l'Energia 2020 com a resposta als compromisos adquirits i en resposta a la crisi sanitària ocasionada per la COVID-19.

Els recursos que s’ofereixen seran oberts per a tots els ens locals de Catalunya i no estaran limitats per demarcacions, comarques o altres àmbits concrets. Els recursos no estan sotmesos a petició individualitzada via formulari de peticions; en canvi, us proposem dos tipus d'accions:

- Fer difusió a través dels vostres canals digitals de comunicació dels recursos en el moment que els anirem publicant durant el mes de juny.

- Adherir-vos a l'acció digital que proposem i implicar de forma més directa a la vostra ciutadania o clientela.
 

Entitats, col·lectius, empreses i comerços

Si pertanyeu a una entitat o col·lectiu, o teniu un negoci o comerç amb criteris de sostenibilitat que aposti pel medi ambient i l’economia verda, també us podeu adherir a la campanya.
 

Ciutadania

Si sou una persona sensibilitzada pel medi ambient i el canvi climàtic i voleu participar en el canvi cap a un nou model energètic net, distribuït i participatiu, us podeu adherir a la campanya! Properament trobareu en aquest apartat els requisits i el formulari per adherir-vos-hi.

 

Recursos pel món local

Des de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat i la Diputació de Barcelona hem creat i adaptat diversos recursos d'educació i sensibilització ambiental com a recursos virtuals oberts i no territorialitzats. Ja els teniu disponibles i animem als ens locals a adherir-se a la Setmana de l'Energia 2020 i utilitzar els nostres recursos.

Ja podeu visitar la web.

Els recursos d'educació i sensibilització ambiental per a ens locals, enguany, no estan sotmesos a petició via formulari, i en tot cas, demanem als món local que si en feu difusió o els feu servir ens ho digueu i ens feu retorn. Els recursos els podeu fer servir des de ja, per la Setmana de l'Energia, durant tot l'estiu i també estaran disponibles el curs vinent.

 

 

Tots aquests recursos son oberts per a tots els ens locals de Catalunya.


 

Categories: 

Relacionats

Article

La instal·lació de la xarxa de calor amb combustible renovable ha durat quatre mesos

Article

La iniciativa ha comptat amb la participació de quatre escoles públiques d’infantil i primària i tres escoles bressol municipals

Article

Finalitzada l’última actuació en tres túnels de la ronda de Dalt, amb la substitució de 1.370 punts de llum
La renovació d’aquest enllumenat suposa un estalvi d’1.589.915 kWh/any, que equival al consum anual de 220 habitatges


 

Butlletí