La Setmana de l'Energia 2020 és virtual

Font: ICAEN i Diputació de Barcelona

11/06/2020 - 10:16

Europa celebra enguany la Setmana Europea de l'Energia Sostenible del 22 al 26 de juny amb l’objectiu de conscienciar la societat amb actuacions i activitats al voltant de l’eficiència energètica, les energies renovables i el paper clau de la ciutadania en la transició energètica.

Adhesió a la Setmana de l'Energia 2020

En un context d’emergència climàtica i en el marc de la crisi sanitària mundial, és més necessari que mai que avancem amb determinació en la transició energètica cap a un nou model energètic net, sostenible, descarbonitzat, distribuït i democràtic. Ara, les persones tenim la clau per capgirar la situació a través de la participació i la implicació en la gestió de l’energia que utilitzem en el nostre dia a dia.

Els ajuntaments, les entitats, les empreses i la ciutadania es poden adherir a la campanya promovent actuant i promovent accions que ajudin a apoderar a la ciutadania i també a les empreses, per fer realitat aquesta nova cultura energètica, que ja no pot esperar.

Ja podeu consultar la informació a la web de l'ICAEN

 

Institucions

En adherir-se, la institució manifesta el seu compromís i participació a la Setmana Europea de l'Energia Sostenible 2020 amb accions virtuals.

S'anima a tots els ens locals adherits al Pacte d'Alcaldes i Alcaldesses pel Clima i l'Energia a adherir-se a la Setmana de l'Energia 2020 com a resposta als compromisos adquirits i en resposta a la crisi sanitària ocasionada per la COVID-19.

Els recursos que s’ofereixen seran oberts per a tots els ens locals de Catalunya i no estaran limitats per demarcacions, comarques o altres àmbits concrets. Els recursos no estan sotmesos a petició individualitzada via formulari de peticions; en canvi, us proposem dos tipus d'accions:

- Fer difusió a través dels vostres canals digitals de comunicació dels recursos en el moment que els anirem publicant durant el mes de juny.

- Adherir-vos a l'acció digital que proposem i implicar de forma més directa a la vostra ciutadania o clientela.
 

Entitats, col·lectius, empreses i comerços

Si pertanyeu a una entitat o col·lectiu, o teniu un negoci o comerç amb criteris de sostenibilitat que aposti pel medi ambient i l’economia verda, també us podeu adherir a la campanya.
 

Ciutadania

Si sou una persona sensibilitzada pel medi ambient i el canvi climàtic i voleu participar en el canvi cap a un nou model energètic net, distribuït i participatiu, us podeu adherir a la campanya! Properament trobareu en aquest apartat els requisits i el formulari per adherir-vos-hi.

 

Recursos pel món local

Des de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat i la Diputació de Barcelona hem creat i adaptat diversos recursos d'educació i sensibilització ambiental com a recursos virtuals oberts i no territorialitzats. Ja els teniu disponibles i animem als ens locals a adherir-se a la Setmana de l'Energia 2020 i utilitzar els nostres recursos.

Ja podeu visitar la web.

Els recursos d'educació i sensibilització ambiental per a ens locals, enguany, no estan sotmesos a petició via formulari, i en tot cas, demanem als món local que si en feu difusió o els feu servir ens ho digueu i ens feu retorn. Els recursos els podeu fer servir des de ja, per la Setmana de l'Energia, durant tot l'estiu i també estaran disponibles el curs vinent.

 

 

Tots aquests recursos son oberts per a tots els ens locals de Catalunya.


 

Categories: 

Relacionats

Article

Investigadors de la URV elaboren un sistema capaç de minimitzar l’impacte econòmic i ambiental en la configuració de comunitats energètiques d’energia renovable.

Article

El Centre d’Innovació i Formació Boca de la Mina de la Diputació de Tarragona a Reus tindrà una caldera de biomassa que abastirà d’energia el centre, el CEE Alba i l’Escola Oficial d’Idiomes.

Article

Té l’objectiu de reduir el consum d’energia, augmentar el consum d’energia renovables i disposar d’eines avançades d’avaluació del consum · Es tracta d’una iniciativa que l’Ajuntament recull de la Diputació de Barcelona i que inclou mesures d’estalvi en l’ús de recursos i de millora de l’eficiència energètica de les instal·lacions esportives

Butlletí