Debat en línia: Emergència ecològica i COVID-19

dimarts, 19 maig, 2020 - 18:00 a 19:00

 

La conservació del medi natural té una relació molt directa amb l’epidèmia actual de la COVID-19. Per parlar-ne la XCN ha organitzat el següent debat en línia.

S’ha establert una relació entre exposició al virus d’origen animal i explotació ambiental insostenible. Si deteriorem els ecosistemes, deteriorem els principals fonaments de les nostres economies, societats, salut i qualitat de vida al món.

Seguim considerant la conservació de la natura com un luxe? Cal fomentar la transició socioecològica, amb acció real. Per assolir-ho, cal organització social i política. La justícia social i la responsabilitat col·lectiva són el camí a seguir en moments d’emergència global.

Debatrem sobre aquesta temàtica amb en Carles Castell, en Josep Maria Mallarach i la Cristina Sànchez amb la Pilar Sampietro moderant.

Dimarts 19 de 18 a 19h a través de la plataforma Zoom

Imprescindible inscripció prèvia


 

 

Organitzador: 
Xarxa per a la Conservació de la Natura
Etiquetes: 
Categories: 
Biodiversitat

Relacionats

Opinió

No sóc optimista: el més senzill hauria estat habituar-nos a lluitar units per importants i evidents objectius de tots, sigui parar pandèmies o defensar l'ambient comú, però només la ciència ho ha fet. Lamentablement, estem suspenent l'examen de la col·laboració entre diferents d'una manera fins i tot obscena.

Notícia
Cicles biològics en parcs i platges metropolitans durant el confinament

La reducció de l'activitat humana durant el confinament per la COVID-19 ha afavorit que els parcs i les platges metropolitans s'hagin convertit en refugis de natura. El resultat ha estat un augment de fauna difícilment observable en circumstàncies normals, com ara flamencs, cabirols o senglars.

Entrevista

És sens dubte una de les veus més rellevant de la crisi actual. Fernando Valladares, Doctor en Ciències Biològiques per la Universitat Complutense de Madrid, ha passat en unes setmanes a ser la veu més referenciada per fer arribar a la ciutadania, encara en shock per la pandèmia de COVID-19, la importància d ‘aturar la crisi ambiental i restablir l’equilibri de la natura per mantenir la nostra salut. Valladares té un discurs clar sobre la causa primordial d’aquesta crisi sanitaria, que no és una altra que la crisi global, i, sense alarmismes, ens indica que el que cal fer per protegir-nos és “deixar que la natura faci la seva feina”.

Butlletí