Debat en línia: Emergència ecològica i COVID-19

dimarts, 19 maig, 2020 - 18:00 a dimecres, 20 maig, 2020 - 18:59

 

La conservació del medi natural té una relació molt directa amb l’epidèmia actual de la COVID-19. Per parlar-ne la XCN ha organitzat el següent debat en línia.

S’ha establert una relació entre exposició al virus d’origen animal i explotació ambiental insostenible. Si deteriorem els ecosistemes, deteriorem els principals fonaments de les nostres economies, societats, salut i qualitat de vida al món.

Seguim considerant la conservació de la natura com un luxe? Cal fomentar la transició socioecològica, amb acció real. Per assolir-ho, cal organització social i política. La justícia social i la responsabilitat col·lectiva són el camí a seguir en moments d’emergència global.

Debatrem sobre aquesta temàtica amb en Carles Castell, en Josep Maria Mallarach i la Cristina Sànchez amb la Pilar Sampietro moderant.

Dimarts 19 de 18 a 19h a través de la plataforma Zoom

Imprescindible inscripció prèvia


 

 

Organitzador: 
Xarxa per a la Conservació de la Natura
Etiquetes: 
Categories: 
Biodiversitat

Relacionats

Article

Les dades obtingudes gràcies a la ciència ciutadana mostren que les platges de Barcelona acullen 103 espècies de peixos, una d’elles invasora, i també és refugi d'altres protegides, com els cavallets de mar.

Notícia

L’estratègia per recuperar el riu, que es va dissenyar partint d’una anàlisi prèvia i després d’entrevistar més de 40 persones de diferents àmbits, s’estructura en 4 àmbits d’acció: Natura, Accessibilitat, Producció-Coneixement i Esport-Cultura-Patrimoni.

Article
Un mural didàctic recorrerà el Parc Fluvial del Besòs com a recurs educatiu del projecte de renaturalització.

Per commemorar el Dia del Medi Ambient, aquest diumenge 5 s'ha presentat el projecte d'EcoAula Visual, un primer pas del programa educatiu i de ciència ciutadana que es desenvoluparà a la nostra ciutat en el marc de la Renaturalització del Riu Besòs.

Butlletí