Els equipaments municipals del Prat de Llobregat estalvien 600 euros diaris en la factura elèctrica

Es basen en reduir la potència contractada
25/04/2020 - 14:57

Torre Balcells

L’Ajuntament del Prat s’ha acollit a l’opció de reduir les potències contractades, recollida en el decret d’estat d’alarma, per aplicar-la en 29 equipaments municipals. Gràcies a això, està estalviant 600 al dia en la factura elèctrica.

L’excepcional situació de confinament ha obligat a tancar molts edificis i l’aturada dels equips d’energia i la baixada dràstica del consum permet baixar les potències mentre s’allargui aquesta situació. En el cas del Prat, aquesta reducció de la potència contractada suposa un estalvi econòmic de 600 euros al dia.

A través del decret d’estat d’alarma, el govern estatal estableix l’obligatorietat de les companyies energètiques de reduir aquesta potència contractada amb la màxima celeritat possible i ajustar-la als nivells indicats per cada sol·licitant (Pime, autònom, administració...).

En el cas de l’Ajuntament del Prat, s’ha sol·licitat la reducció de la potència contractada per aquesta via en 29 equipaments municipals. Es tracta d’espais que estan tancats durant el període de confinament i que es troben entre dels de major consum energètic. Fonamentalment, es tracta d’equipaments culturals, educatius i esportius.

La reducció de la potència contractada a nivells mínims durant el període de confinament és una mesura excepcional, lligada a l’estat d’alarma. Quan finalitzi aquest període, es retornarà a la potència contractada anteriorment.

Això no obstant, cal tenir en compte que, de forma habitual, l’Ajuntament del Prat ja realitza un seguiment continuat dels nivells de consum energètic dels seus edificis i equipaments. Quan ho considera adient, sol·licita directament a les companyies energètiques una disminució de la potència contractada. Amb la mesura excepcional adoptada ara, la diferència és que l’Estat obliga les companyies a realitzar aquest canvi de forma immediata i que cada sol·licitant pot baixar tants trams com consideri de la potència que té contractada.

 

Nivells de consum nul o quasi nul als equipaments municipals tancats

A més d’acollir-se a aquesta opció del decret d’estat d’alarma, l’Ajuntament del Prat ha pres mesures d’estalvi energètic perquè els nivells de consum dels equipaments municipals tancats sigui el mínim possible.

L’Ajuntament ha aturat els equips de clima i il·luminació, entre altres, per aconseguir un consum nul o quasi nul dels edificis que estan tancants durant el confinament. Aquesta mesura d’eficiència energetica ha estat possible gràcies a la tecnologia de monitoratge del consum d’energia en temps real de què disposen aquests equipaments. Aquesta mesura representarà també un estalvi econòmic pel que fa la factura elèctrica municipal, que es calcularà en finalitzar el període de confinament.


 

Categories: 
Municipis: 
Baix LlobregatEl Prat de Llobregat

Relacionats

Article

Les parròquies se sumen a Energia del Prat amb plaques fotovoltaiques a les cobertes de les esglésies de Sant Pere i Sant Pau i de la Mercè. Amb aquestes noves instal·lacions, la comunitat local d'energia arribarà a produir 1.225kW.

Notícia

La comunitat podrà abastir d’energia 100% renovable i local a 900 llars, comerços i empreses mitjançant una potència fotovoltaica de fins a 1,2MW durant els pròxims anys

Article

El desplegament del nou servei de bicicletes elèctriques compartides AMBici ha estat un èxit al Prat, amb més de 400 persones abonades durant el primer mes de funcionament.

Butlletí