Alcarràs substituirà l'enllumenat públic a LED

Es preveu un estalvi del 80%
16/04/2020 - 08:00

L’Ajuntament d’Alcarràs va iniciar el mes de febrer els treballs associats a la renovació de l’enllumenat públic del municipi i la substitució de les gairebé 1.600 làmpades de vapor de sodi actualment en servei per d’altres tantes amb tecnologia LED que permetran reduir en més d’un 80% la factura dels consums d’energia associats a l’enllumenat públic.

El 18 de febrer es va procedir a la signatura del contracte d’obres que faculta a la mercantil lleidatana a la qual s’ha adjudicat el contracte a executar, prèvia signatura aquesta mateixa setmana de l’acta de replanteig de l’obra, uns treballs que hauran de completar-se en un termini màxim de sis mesos a comptar des de la que es consideri la seva data d’inici. La execució del projecte es va encarregar a aquesta societat desprès de resultar la seva oferta la millor d’entre les quatre rebudes segons el dictamen de la mesa de contractació constituïda a propòsit de la millora prevista.

Els treballs, pressupostats en 834.210 €, permetran un cop finalitzats reduir en un 83% l’import de les factures associades al consum d’energia de les 1.591 làmpades amb les quals compta el municipi. Del total de l’obra; i si les previsions es compleixen, Alcarràs haurà de finançar amb fons propis només un 5%, atès que el 50% del cost de la inversió es finança amb una subvenció del Ministeri de Transició Ecològica i Repte Demogràfic i l’Institut per a la Diversificació i Estalvi de l’Energia (IDAE), el 25% amb un ajut de la Diputació de Lleida concedit aquest mes de juliol i, pel 25% que resta; s’espera rebre una altra subvenció equivalent al 20% del cost de l’actuació amb càrrec al Pla Únic d’Obras i Serveis de Catalunya de la Generalitat.

L’alcalde, Manel Ezquerra, va destacar el valor d’una iniciativa que millorarà la vida de la població i, sense gairebé fer ús de fons propis, “referma” el compromís de l’equip de govern municipal amb la transició ecològica per generar un estalvi “importantíssim”. Jordi Janés, primer tinent d’alcalde i responsable d’Urbanisme i Medi ambient destaca el valor d’una actuació que evidencia l’aposta de l’equip de govern municipal en favor de la sostenibilitat: “Alcarràs ha de convertir-se en un municipi referent pel que fa a la cura del medi ambient i la gestió eficient. Ja ho som gràcies a programes com la recollida de residus porta a porta i, ara, ho serem també amb el nou enllumenat públic”.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

El consistori es beneficia dels ajuts de la Diputació de Barcelona amb una partida de 23.895 euros que millorarà l’eficiència energètica i la il·luminació a La Bauma, el Burés, el Baix Vilar i el pont de FGC al Raval del Jordi

Notícia

La Diputació de Barcelona subvenciona el canvi amb 1.499.389 euros.

Article

D'octubre a desembre es renovaran més d'un miler de lluminàries

Butlletí