Setmana Internacional del Compost

diumenge, 2 maig, 2021 - 00:00 a dissabte, 8 maig, 2021 - 23:59


La Setmana Internacional del Compost (ICAW - International Compost Awareness Week) és una iniciativa que se celebra en diferents països cada any per informar i promoure l’ús del compost,  explicar d’on prové, com s’ha d’utilitzar i quins són els seus beneficis.

L'edició d'aquest any es celebrarà del 2 al 8 de maig del 2021.

Les  activitats que poden organitzar les entitats, els centres educatius i els ens locals, poden ser per exemple:

  • Jornades i seminaris relacionats amb la gestió dels residus orgànics i el compostatge
  • Visites i portes obertes a planta de compostatge.
  • Tallers i activitats relacionades amb el compostatge i el cicle de la matèria orgànica.
  • Lliurament de bosses amb compost.
  • Difusió via xarxes socials informació sobre el cicle de la matèria orgànica i el beneficis del compostatge

El compost és el producte resultant de la descomposició aeròbia de la matèria orgànica mitjançant el procés de compostatge, que reutilitzat en el sector agrícola, és una eina per a la millora de la fertilitat dels sòls i dels cultius.

L’ICAW es va iniciar al Canadà el 1995 i amb el temps s’ha anat estenent a altres països. Aquesta iniciativa  ha continuat creixent a mesura que més entitats, centres educatius i organitzacions s’hi van adherint.

La Setmana Internacional del Compost es du a terme la primera setmana de maig de cada any. En cada edició de l’ICAW es reforça un missatge relacionat amb el compostatge, descobreix el d’enguany i participa-hi!

 


 

Etiquetes: 
Categories: 
Reciclatge/Residus

Relacionats

Article

Les Masies de Roda (Osona) ha posat en marxa una prova de compostatge comunitari dins un projecte europeu que busca augmentar el reaprofitament de residus orgànics. El Centre Tecnològic BETA de la UVic-UCC ho coordina. Va començar a principis d'octubre juntament amb el porta a porta i es preveuen recollir unes 100 tones a l'any

Article

El Pallars Sobirà té una elevada dispersió de pobles de petites dimensions, on la forma de gestió de les restes de menjar és el compostatge als pobles.

Acte
07/05/2021 - 00:00

Butlletí