L'Oficina de l'Energia de València aconsegueix estalvis econòmics per a les famílies

Font: Ajuntament de València

23/02/2020 - 08:00

L’Oficina de l’Energia és un espai municipal d’informació i formació sobre l’energia a la ciutat de València. És un lloc on es proporciona assessorament personalitzat, tallers i activitats per als veïns i veïnes de València.

L'Oficina de l'Energia de l'Ajuntament de València ha aconseguit durant el seu primer trimestre en funcionament un estalvi mitjà potencial d'entre 200 i 300 euros per a les famílies a què ha assessorat. “És habitual que hi haja una certa desinformació i desconeixement en temes energètics, de factura elèctrica i de drets com a consumidors, la qual cosa repercutix en unes factures i una despesa energètica molt elevats i per a revertir esta situació tenim la sort de comptar ja amb l'Oficina de l'Energia”, ha explicat el regidor d'Emergència Climàtica i Transició Energètica, Alejandro Ramon.

És molt important la labor que realitza l'Oficina de l'Energia i que ha de continuar duent a terme per a corregir este problema mitjançant un enfocament informatiu, formatiu i conscienciador”. En estos tres primers mesos de funcionament “ha assessorat particulars, comunitats de propietaris i propietàries i centres educatius en àmbits com el de les instal·lacions per a autoconsum”, ha destacat el regidor, que ha realitzat un balanç “molt positiu” del primer trimestre de vida de l'Oficina de l'Energia, que també ha ajudat a moltes famílies en situació de vulnerabilitat i empobriment energètic.

Des de la seua inauguració el mes d'octubre passat, l'Oficina de l'Energia ha participat en la reunió de coordinació de l'Àrea de Desenvolupament Humà de l'Ajuntament de València per a explicar la seua col·laboració amb els diversos Centres Municipals de Servicis Socials i ha treballat amb les direccions dels CMSS de Natzaret, Malva-rosa i Trafalgar perquè els foren derivats els casos de persones usuàries i famílies en situació de vulnerabilitat i empobriment energètic; s'han realitzat sessions de formació a través de tallers sobre pobresa energètica, amb més d'un centenar de participants; s'han realitzat tallers de capacitació energètica i intervencions en casos de vulnerabilitat.

L’Oficina de l’Energia proporciona assessorament personalitzat, tallers i activitats per als veïns i veïnes de València en les següents 4 línies:

– Garantir el dret a l’energia. 
– Estalviar energia i millorar l’ús de l’energia. 
– Fomentar la producció d’energies renovables a la ciutat. 
– Acompanyar a la ciutadania cap a la transició energètica. 

 

La posada en marxa de les plaquest fotovoltaiques a l'edifici de Tabacalera comporta en quatre mesos un estalvi d'1.700 kW de consum

Les plaques fotovoltaiques que l’Ajuntament de València va posar en funcionament a l’edifici municipal de Tabacalera el passat 6 de juny han permés reduir el consum energètic en més d’11.700 kW fins al 30 de setembre, en comparació amb eixe mateix període de vora quatre mesos l’any passat.

La regidora de Gestió de Recursos, Luisa Notario, ha explicat que “este estalvi energètic derivat del funcionament de les plaques que portaven nou anys inactives, se suma al generat per moltes altres polítiques d’eficiència energètica, com ara la revisió de domòtica de l’edifici ajustant temperatures i l’encesa dels llums”.

La instal·lació fotovoltaica està formada per 428 panells al terrat de l’edifici i s’estima que pot produir vora 14.000 kWh a l’any, el que comporta alhora una reducció de les emissions d’unes cinc tones de diòxid de carboni.


 

Municipis: 
País ValenciàValència

Relacionats

Article

La nova instal·lació, sumada al motor de cogeneració, permetrà estalviar uns 603.261 kWh.

Article

És una de les actuacions que s’està tirant endavant a través de l’encàrrec de gestió que l’Ajuntament de Manresa va fer a l’empresa pública per accelerar la transició energètica als equipaments municipals, i que ja ha permès instal·lar plaques fotovoltaiques a les Piscines Municipals Manel Estiarte Duocastella i a la seu social d’Aigües de Manresa, a la Plana de l’Om, entre altres projectes

Article

És la instal·lació fotovoltaica d'autoconsum pública més gran de Catalunya i s'ha inaugurat en el marc de la segona edició de l’e-Mobility Experience.

Butlletí