Ús responsable de l’energia a les instal·lacions esportives municipals a Gavà

Gavà s’adhereix a la V Marató d’Estalvi Energètic 2020

Font: Els Bruguers i GTV

19/02/2020 - 08:00

L’objectiu de la campanya és promoure bones pràctiques per aconseguir un canvi d’hàbits en l’ús responsable de l’energia i reduir un 10% els consums d’aigua, electricitat i gas en els equipaments. Quan finalitzi la campanya és calcularà l’estalvi aconseguit als diferents equipaments i aquest es destinarà a accions contra la pobresa energètica.

Els equipaments esportius on es realitzarà la campanya són el pavelló de can Tintorer, la Piscina Municipal de can Tintorer, la Nova Piscina Municipal, la Zona Esportiva de can Torelló i la Pista d’Atletisme de La Bòbila de Gavà.

Per implicar als usuaris en la lluita contra el canvi climàtic s’han instal·lat diferents materials gràfics amb informació sobre estalvi de consums energètics, disminució de contaminació, propostes de bones pràctiques ambientals i un seguit de consells amb l’objectiu de posar-los en pràctica durant les activitats als equipaments i posteriorment a les nostres llars.

Es proposarà als usuaris que accions com reduir el temps d’ús dels assecadors de cabell, apagar el llums d’espais amb la suficient llum natural o promoure un consum responsable d’aigua, electricitat i gas en els cinc equipaments.

L’Ajuntament de Gavà ha convocat a les entitats esportives per explicar aquesta campanya i aconseguir que els seus socis participin en les accions recomanades.

Aquesta iniciativa va ser creada per l’empresa d’innovació, ecologia i comunicació l’Origen que ha patentat la idea i la metodologia de treball R-EM, una metodologia que aplica en aquesta iniciativa. Aquest mes de febrer 130 equipaments públics de 8 municipis i departaments de la Generalitat s’han sumat a la campanya de bones pràctiques i ús responsable d’energia.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

L'edifici B2, promogut a través de l'IMPSOL, obté el premi AVS 2023 de l'Asociación Española de Gestores Públicos de Vivienda y Suelo a la millor edificació sostenible d'obra nova.

Notícia

Després del canvi massiu de lluminàries a tecnologia LED, la següent fase de millora i optimització consisteix en la instal·lació de nous sistemes de telegestió que permeten fer una gestió molt més efectiva de l’enllumenat (avaries, consums, adaptació dels horaris d’encesa i apagada de les lluminàries a la via pública, etc.) · La previsió és que el nou sistema estigui en funcionament durant aquest estiu

Article

Té l’objectiu de reduir el consum d’energia, augmentar el consum d’energia renovables i disposar d’eines avançades d’avaluació del consum · Es tracta d’una iniciativa que l’Ajuntament recull de la Diputació de Barcelona i que inclou mesures d’estalvi en l’ús de recursos i de millora de l’eficiència energètica de les instal·lacions esportives

Butlletí