Convocatòria de subvencions a entitats del tercer sector ambiental

11/02/2020 - 08:45

Territori i Sostenibilitat obre la convocatòria de subvencions a entitats del tercer sector ambiental per valor de 600.000 euros. Es tracta d’ajuts per promoure l’organització d’accions d’educació i sensibilització ciutadana sobre la conservació del patrimoni natural i la biodiversitat de Catalunya per part d’aquestes associacions.

El Diari Oficial de la Generalitat publica aquest dilluns l’anunci mitjançant el qual s’obre la convocatòria de subvencions a entitats del tercer sector ambiental per als anys 2020, 2021 i 2022, per ajudar a finançar actuacions d’educació i sensibilització ciutadana envers el patrimoni natural i la biodiversitat. El tercer sector ambiental de Catalunya està format per organitzacions privades sense ànim de lucre, amb personalitat jurídica i inscrites en un registre públic, la missió de les quals es vincula amb la protecció i millora ambiental.

En total, s’atorgaran ajuts que sumen 600.000 euros. Les subvencions, que tindran un import màxim de 30.000 euros per entitat, es pagaran de la manera següent:

  • 360.000 euros el 2020
  • 120.000 euros el 2021
  • 120.000 euros el 2022

Cada entitat només podrà presentar un únic projecte a la convocatòria dins del termini d’un mes a comptar des d’avui, mitjançant la seu electrònica de la Generalitat.

Els ajuts donen compliment als objectius de l’Estratègia del patrimoni natural i la biodiversitat de Catalunya aprovada pel Govern el passat mes de juliol, el full de ruta català per a les polítiques de conservació de la natura fins al 2030. Concretament, el seu àmbit sisè, se centra en la implicació de la societat com a agent necessari, actiu i compromès en la conservació del patrimoni natural.

L’educació i la sensibilització ambiental també és un dels reptes recollits en el Pla nacional per a la implantació de l’Agenda 2030 a Catalunya, aprovat recentment pel Govern.

 

Cap a una cultura de la sostenibilitat

L’objectiu d’aquests ajuts és fomentar l’educació i la sensibilització ambiental com a eines per afavorir la corresponsabilitat de la ciutadania en la cura de l’entorn natural, així com per promoure el canvi social d’actituds i hàbits necessari per avançar cap a una cultura de la sostenibilitat.

S’inclouen actuacions que van des de l’educació ambiental als centres educatius fins a accions de sensibilització aprofitant visites a la natura.


 

Categories: 

Relacionats

Article
Recomanació per Sant Jordi 2024

Un conte la temàtica principal del qual és l’aigua i la sequera, en el context d'uns animalons que viuen a la Fageda d’en Jordà.

Article

Del 22 al 28 d'abril d'aquest 2024 se celebra a Catalunya la Setmana Sense Soroll que promou mesures i iniciatives en el marc de la prevenció de la contaminació acústica, com ara la difusió, sensibilització i l’educació ambiental, amb l’objectiu de donar visibilitat a les eines de gestió i control, així com impulsar la col·laboració entre administracions amb diferents responsabilitats i/o competències en la matèria.

Butlletí