Sant Vicenç dels Horts impulsa la competitivitat de les empreses a través de l'economia circular

07/01/2020 - 10:00

Es realitzarà una diagnosi de les oportunitats que aquest sistema productiu innovador pot suposar per la ciutat

L’impuls de l’economia circular serà un nou eix de promoció econòmica de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts. La Junta de Govern ha aprovat la licitació per a l’elaboració d’una diagnosi de les oportunitats de l’economia circular al municipi i rodalies, per tal d’oferir eines i recursos per incrementar la competitivitat de les empreses a través de la innovació, les millors pràctiques disponibles i el desenvolupament de nous models de negoci.

El regidor d’Economia i Hisenda, Xavi Gómez, ha explicat que «la millora de la competitivitat de les nostres empreses és clau perquè el dinamisme de la ciutat no s’aturi, i les sinèrgies entre les indústries permetran generar noves oportunitats de negoci i llocs de feina».

Un dels objectius de l’Ajuntament és cercar noves vies que permetin millorar el teixit empresarial i social, per aquest motiu es vol comptar amb una diagnosi de les oportunitats de l’economia circular al municipi i voltants.

L'economia circular fomenta un canvi de model productiu que prima l'aprofitament dels recursos existents i la reducció de les matèries primeres. Aquest sistema es converteix així en una alternativa a l'actual model d'extracció, producció, consum i eliminació, el model econòmic lineal. D’aquesta manera, i posant en contacte a les empreses, aquestes es poden adonar que poden compartir recursos i que els excedents i residus d’una poden ser la matèria primera de l’altra.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

En el marc del projecte Ecoindústria s’ha posat en marxa una important actuació per realitzar una diagnosi exhaustiva en els polígons industrials dels ajuntaments del Delta del Llobregat en relació a l’economia circular.

Notícia

S'ha realitzat una jornada al voltant de la implementació d'estratègies innovadores per accelerar la transició circular en àmbits com ara la gestió dels recursos hídrics, la bioeconomia i l'energia.

Article

El Govern ha aprovat el Full de ruta de l’economia circular a Catalunya (FRECC) 2030 per accelerar la transició del nostre país envers una economia més circular i justa que maximitzi el valor dels recursos i que actuï com a palanca de la transformació en un marc de col·laboracions entre actors clau. 

Butlletí