Cap a un edifici energèticament més sostenible a Mollerussa

Font: Mollerusa TV

24/12/2019 - 08:00

El Consell Comarcal del Pla d’Urgell presenta al PUOSC un projecte per la instal·lació de plaques fotovoltaiques i la substitució de totes les lluminàries per leds de baix consum a la seu de l’ens per rebaixar el consum anual actual en un 30% 

El Consell Comarcal del Pla d’Urgell ha presentat dos projectes a la nova convocatòria del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) de la Generalitat de Catalunya relacionats amb la sostenibilitat ambiental i l’eficiència i autoconsum energètics. S’ha explicat que l’objectiu 2020 és iniciar la transició energètica amb la instal·lació de plaques fotovoltaiques i lluminàries de baix consum a l’edifici de serveis municipals, a la seu del Consell, a Mollerussa amb la finalitat d’aconseguir un estalvi energètic anual superior al 30% en relació amb el consum actual. Aquest assoliment permetria complir amb el marc legislatiu de la Unió Europea que ha fixat que el consum d’energia renovable a  les institucions públiques sigui almenys del 32% al 2030.

El projecte presentat a la convocatòria PUOSC 2020-2024 preveu un pressupost d’inversió de 266.711,96€ per a la substitució de tot l’enllumenat antic per lluminàries de baix consum, tipus led, a les dependències de l’ens; la instal·lació de plaques d’ACS per generar aigua calenta sanitària de manera sostenible i, també, de plaques fotovoltaiques a la teulada plana de l’edifici per fomentar l’autoconsum i convertir l’edifici públic del Consell Comarcal en autosuficient i sostenible energèticament. El mateix projecte també inclou l’adequació de divisòries i tancaments d’alguns espais de les dependències de l’ens.

Val a dir que no és la primera acció que realitza l’ens comarcal en matèria de transició energètica. Actualment, també ofereix un servei d’assessorament als ajuntaments. Es tracta del Sistema d’Informació Energètica, conegut com a SIE, que permet realitzar un seguiment mensual de tots els subministraments energètics en dependències com ara escoles, llars d’infants, ajuntaments o casals. Ajuntaments del Pla d’Urgell han aconseguit un estalvi de fins al 10% en la facturació mensual de la llum en equipaments municipals gràcies al nou assessorament que facilita el Consell Comarcal.

 

Millores a la deixalleria comarcal

La segona sol·licitud que ha presentat el Consell Comarcal fa referència a la realització d’obres de millora a la deixalleria comarcal per un pressupost de 35.627,70€. Es vol delimitar un espai-dipòsit per als objectes que puguin ser objecte de reutilització després d’un procés de preparació. Aquestes dependències són especialment necessàries per al desenvolupament del projecte COMANOU, que consistirà en una borsa d’objectes recuperats de les deixalleries i que entrarà en servei properament a través d’una aplicació que es podrà descarregar al mòbil.

La roda de premsa ha anat a càrrec del gerent del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Carles Esquerda, i dels tècnics Joan Torrent i Ramon Montserrat. En el seu conjunt, el Pla d’Urgell opta a 6 milions d’euros d’ajuts al Pla Únic d’Obres i de Serveis de Catalunya.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

A banda dels criteris d’estalvi energètic, també s’ha tingut en compte la sostenibilitat ambiental de manera que ha estat possible també una reducció de les emissions de gasos d’efecte hivernacle (GEI) de 47 tones de CO2 per any.

Article

L’Oficina de l’Energia és un espai municipal d’informació i formació sobre l’energia a la ciutat de València. És un lloc on es proporciona assessorament personalitzat, tallers i activitats per als veïns i veïnes de València.

Article
Deixalleria a Mollerusa

Deixalleria a Mollerusa

Conveni entre el Consell Comarcal del Pla d’Urgell i l’Associació Bicicleta Club de Catalunya, entitat que s’encarregarà de recuperar les bicicletes provinents de les deixalleries de la comarca perquè tinguin un nou ús.

Butlletí