Santa Perpètua de Mogoda substituirà 963 lluminàries per LED als Polígons

L'acció permetrà estalviar 184 tones de CO2
21/11/2019 - 08:00

Amb aquesta actuació, que compta amb un pressupost sense IVA de 223.000 euros, es cobrirà la totalitat de l’enllumenat públic dels polígons industrials de la ciutat

Tots els polígons industrials de Santa Perpètua disposaran properament de lluminàries de tecnologia led, segons ha anunciat el regidor de Canvi Climàtic i Transició Energètica, Sergi Hernández. El Consistori ha adjudicat els treballs de substitució de 963 lluminàries de VSAP instal·lades als polígons per lluminàries led a l’empresa Electricitat Boquet amb un pressupost de 223.717 euros, sense IVA. L’actuació preveu un estalvi energètic anual de 477.857 kwh, que representa un estalvi econòmic de 62.000 euros i una reducció de 184 tones d’emissions de CO2.

Seguim amb el desplegament dels objectius del PAE amb aquest nou programa d’inversió en qüestió d’eficiència energètica que està subvencionat al 75% per la Diputació de Barcelona”, ha explicat el regidor que ha afegit que amb aquesta nova inversió “estarem ja per sobre del 50% de tecnologia led a l’enllumenat públic municipal i cobrim la totalitat dels polígons industrials de Santa Perpètua a excepció de la Torre del Rector que ja s’havia cobert amb un pla anterior que va comptar amb una subvenció de l’Instituto para la Diversificación y Ahorro de la Energia (IDAE)”.

L’actuació també preveu la instal·lació de disset sistemes de telegestió en les instal·lacions d’enllumenat públic municipal i s’emmarca en el projecte de modernització de polígons industrials 2018, convocat per la Diputació de Barcelona en el Pla Xarxa de Governs Locals 2016-2019.

Sergi Hernández ha assegurat que “l’objectiu és estalviar la petjada ecològica de la ciutat en un dels fronts més importants i més rendibles com és l’eficiència energètica”, i ha afegit que “pel que fa a les lluminàries, la tecnologia led ha estat un paradigma evolutiu i ara mateix hi ha un mercat que propicia la inversió pública perquè ha baixat molt el preu i suposa un estalvi molt i molt gran si les comparem amb les tecnologies d’enllumenat anterior”. “L’eficiència energètica i les mesures que lluiten contra el canvi climàtic són molt diverses i també preveuen actuacions relacionades amb la generació i l’eficiència en la recollida dels residus i la mobilitat, entre d’altres”, ha indicat.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

El consistori es beneficia dels ajuts de la Diputació de Barcelona amb una partida de 23.895 euros que millorarà l’eficiència energètica i la il·luminació a La Bauma, el Burés, el Baix Vilar i el pont de FGC al Raval del Jordi

Notícia

La Diputació de Barcelona subvenciona el canvi amb 1.499.389 euros.

Article

L'Associació de Municipis de la Riera de Caldes estrena un vídeo promovent la Transició Energètica del territori, en especial, en les empreses situades als polígons industrials.

Butlletí