La Diputació de Barcelona lidera la Comunitat de Turisme Sostenible del Mediterrani

20/11/2019 - 08:00

La Diputació de Barcelona liderarà el projecte “Comunitat de Turisme Sostenible” cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a través pel programa europeu de Cooperació Territorial Europea Mediterrani (MED), dins l’eix de turisme sostenible.

El projecte “Comunitat de Turisme sostenible” s’ha aprovat en la segona convocatòria de projectes horitzontals del programa MED dins l’eix de turisme sostenible. Liderat per la Gerència de Turisme de la Diputació de Barcelona, hi participen com a socis la xarxa Arc Llatí, Plan Bleu (França), la xarxa d’universitats del mediterrani UNIMED (Itàlia), l’Euroregio Adriàtic-Iònic (Itàlia) i la Universitat de Tessàlia (Grècia), l’Agència de Desenvolupament  Green Karst (Eslovènia) i la Xarxa de Regions Europees per a la Sostenibilitat i Competitivitat del Turisme NECSTouR (Bèlgica). El projecte té una durada de 32 mesos i disposa d’un pressupost total de 1,87 milions d’euros, dels quals el FEDER n’aporta el 85%.

Aquest projecte és la continuïtat del projecte BleuTourMed, que finalitza el pròxim 31 d’octubre i que tenia com a objectiu la creació d’una comunitat de turisme sostenible, la promoció de sinergies i la capitalització dels resultats del projectes de la Comunitat. El projecte “Sustainable Tourism Community” té com a objectiu la transferència i la capitalització de resultats dels projectes de la Comunitat.

Actualment la Comunitat, està formada per 17 projectes modulars i creixerà fins a un màxim de 22 projectes, ja que s’han aprovat 5 projectes nous sota l’eix de turisme: el projectes LABELSCAPE SuSTowns. WINTER MED, INCIRCLE i DESTIMED PLUS. Els projectes de la Comunitat de Turisme Sostenible treballen en temàtiques diverses en tres eixos principals: el desenvolupament i diversificació dels nous productes turístics, l’anàlisi dels impactes dels turisme, i la planificació i governança sostenible.

Un dels objectius de la Diputació de Barcelona en matèria de turisme  és promoure el desenvolupament turístic sostenible, promovent polítiques i accions que integrin aspectes econòmics, socials, culturals i ambientals a favor de la millora de la sostenibilitat de les empreses i les destinacions. La participació en el projectes “Sustainable Tourism Community” i “BleuTourMed” permet integrar el desenvolupament del turisme sostenible en estratègies més àmplies, afavorir una gestió del turisme sostenible i responsable, millorar el coneixement del sector, tenir una visió de les estratègies de diversificació en les diferents àrees del Mediterrani i contribuir amb experiències pròpies sobre la temàtica.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article

Eco-union, l’associació Promoció del Transport Públic i la Fundació Mobilitat Sostenible i Segura han liderat aquest projecte d’investigació i incidència per fomentar una nova cultura de la mobilitat turística baixa en carboni a la ciutat de Barcelona.

Acte
10/05/2024 - 00:00
C. Londres, 1, 08401 GRANOLLERS
Acte
09/04/2024 - 09:30
Edifici DFactory Barcelona.

Butlletí