Mapa del consum elèctric a Rubí

11/11/2019 - 09:01

Anàlisi i visualització de les dades del consum energètic de la ciutat per explorar les dinàmiques i les causes dels patrons de consum als teixits urbans.

El següent estudi presenta els resultats d’una primera exploració micro-territorial de les dades de consum elèctric real del municipi de Rubí i com aquestes es relacionen amb les diferents característiques dels habitatges, els edificis, la trama urbana i l’estructura poblacional de cada zona, de cada parcel·la, de cada illa de cases, per produir consums desiguals. Quines son les zones més intensives en consum i les que son menys consumidores d’energia. Amb l’objectiu de cercar l’eficiència o el malbaratament`energètic i el risc de pobresa energètica; que permetin establir estratègies i polítiques de gestió energètica i ambiental de les ciutats. Polítiques que esdevindran més essencials fins i tot en el present marc de descentralització del sistema elèctric i de promoció de l’autoconsum i els mercats locals d’energia. Tot amb el rerefons de la transició energètica i la lluita contra el canvi climàtic.

Es tracta d’un abordatge pioner, no conegut fins ara al nostre entorn, i creiem que únic arreu. Fins ara, els anàlisis energètics de les ciutats, a nivells tant micro territorials sols s’havien encarat a partir d’estimacions o models, donada la manca de dades. Mai, fins on coneixement, a partir dels seus consums energètics reals registrats.

Consulta el mapa i l'atles


 

Categories: 
Municipis: 
Vallès OccidentalRubí

Relacionats

Article

La web detalla el consum energètic i hídric dels equipaments municipals i les mesures preses per fomentar l’estalvi

Notícia

Segons l'Informe anual d'energia i aigua 2023 de l'Ajuntament de Barberà del Vallès, el consistori i els edificis i equipaments municipals han reduït el consum energètic, d'aigua i d'emissions generades

Notícia

Es busca fomentar la transició energètica entre les empreses de la zona industrial.

Butlletí