Mes de la Ciència Ciutadana i el Medi Ambient

divendres, 8 novembre, 2019 a diumenge, 1 desembre, 2019

Aquests darrers anys la Ciència Ciutadana ha revolucionat la manera d’entendre el món científic. De sobte la ciutadania es veu amb la possibilitat de ser protagonista en aquest àmbit, obtenint un gran nombre de dades que la ciència pot utilitzar. La ciència ciutadana pot ser però molt més que això: pot generar coneixement nou i legitimar i idear nous objectius i mètodes científics.

Durant el Mes de la Ciència Ciutadana volem reflexionar sobre quina és la situació actual de la ciència ciutadana a Catalunya, quines novetats hi ha en el camp ambiental i quins són els reptes de futur; així com conèixer exemples reals d’ús de les dades obtingudes per part de les administracions públiques i centres de recerca.

El mes comença amb la jornada tècnica “Ciència Ciutadana i Medi Ambient”, el 8 de novembre, destinada a personal tècnic, entitats ambientals, centres de recerca i públic general interessat en aprofundir en el debat de la ciència ciutadana.

Aquesta jornada tècnica es complementa amb un programa d’activitats al territori durant els caps de setmana del mes de novembre. Es treballaran les experiències presentades durant la jornada tècnica de manera pràctica i sobre el terreny.


 

Etiquetes: 
Categories: 
Educació ambiental

Relacionats

Reportatge
26 de gener, Dia mundial de l'Educació Ambiental #EA26

Aquest article recull i organitza les aportacions dels tres autors en la taula rodona que va constituir la sessió inaugural del II Congrés Nacional d’Educació Ambiental de Catalunya, el dia 26 de novembre de 2020.

Notícia

40 escoles de Barcelona han tallat els carrers de Barcelona aquesta tarda per exigir un entorn pacificat. És una reclamació també de la Societat Catalana de Pediatria, que diu que calen mesures urgents per millorar la qualitat de l'aire a prop dels centres educatius. La Montse Lorenz ha anat als carrers per saber com es vivia aquesta reivindicació entre els pares, mares, nens i nenes.

Acte

Butlletí