Mes de la Ciència Ciutadana i el Medi Ambient

divendres, 8 novembre, 2019 - 00:00 a diumenge, 1 desembre, 2019 - 23:59

Aquests darrers anys la Ciència Ciutadana ha revolucionat la manera d’entendre el món científic. De sobte la ciutadania es veu amb la possibilitat de ser protagonista en aquest àmbit, obtenint un gran nombre de dades que la ciència pot utilitzar. La ciència ciutadana pot ser però molt més que això: pot generar coneixement nou i legitimar i idear nous objectius i mètodes científics.

Durant el Mes de la Ciència Ciutadana volem reflexionar sobre quina és la situació actual de la ciència ciutadana a Catalunya, quines novetats hi ha en el camp ambiental i quins són els reptes de futur; així com conèixer exemples reals d’ús de les dades obtingudes per part de les administracions públiques i centres de recerca.

El mes comença amb la jornada tècnica “Ciència Ciutadana i Medi Ambient”, el 8 de novembre, destinada a personal tècnic, entitats ambientals, centres de recerca i públic general interessat en aprofundir en el debat de la ciència ciutadana.

Aquesta jornada tècnica es complementa amb un programa d’activitats al territori durant els caps de setmana del mes de novembre. Es treballaran les experiències presentades durant la jornada tècnica de manera pràctica i sobre el terreny.


 

Etiquetes: 
Categories: 
Educació ambiental

Relacionats

Article

El Museu de Ciències Naturals de Granollers i el grup musical Xiula presenten un disc amb cinc cançons per promoure la preservació de la biodiversitat entre els més petits.  «Cançons per la biodiversitat» és un disc que neix de la col·laboració entre el Museu de Ciències Naturals  i el grup Xiula i que va néixer en plena pandèmia. Té per objectius apropar els més petits al nostre entorn natural i transmetre’ls la importància de preservar-lo, així com donar a conèixer la tasca del grup de recerca BiBIO.

Notícia

L’Institut Santa Eulàlia de l’Hospitalet de Llobregat està treballant juntament amb l’Assemblea de Cooperació per la Pau (ACPP) i la Cooperativa Tarpuna un projecte centrat en l’emergència climàtica i la sostenibilitat ambiental. L’alumnat participant en el projecte ha revisat si es fa prou bé la separació de residus a la ciutat participant en una Mapathon de residus. Les conclusions extretes subratllen que es necessita posar atenció a la gestió de residus, ja que la majoria de contenidors presentaven impureses.

Butlletí