El projecte Natura és Cultura ha portat de nou l'art al bosc a Avinyó

17/10/2019 - 08:00

De la mà de la Fundació Setba, grups d'usuaris d'entitats de salut mental han treballat la creació artística en contacte amb la natura.

Des del 2 al 27 de setembre, quaranta  persones, dividides en grups de deu, han fet estades d'una setmana a la residència d'artistes Cal Gras d'Avinyó, des d'on, sota la direcció artística de Quim Moya, han tingut l'oportunitat de fer una creació artística individual i col·lectiva a través d'una intervenció sobre els arbres del bosc de la Torre dels Soldats, en el camí ramader. Les persones participants pertanyien a les entitats de salut mental Associació Arapdis, Associació de Voluntaris i amics de l’Hospital de Calella, Alterarte Sentre de Formació i Prevenció i la Asociación Insolitart.

Enguany és la segona vegada que el bosc acull aquesta intervenció plàstica; una exposició permanent que enguany ja arriba als 60 arbres intervinguts i que en l'edició d'aquest 2019 s'ha dedicat a treballar la mirada.

 

Activitats pedagògiques

La Fundació Setba compta amb el suport de l’Ajuntament d’Avinyó i vol implicar també a altres agents de la població. Per aquest motiu, organitza unes jornades en el bosc pintat amb els alumnes de primària de l’Escola Barnola i alguns dels participants del projecte. La finalitat d’aquesta acció és desestigmatizar la malaltia mental, visibilitzar la problemàtica de les persones amb trastorns mentals i fer que els nens del municipi s’identifiquin amb el bosc pintat i el facin seu.

 

Exposició Natura és Cultura 2019

L’exposició s'inaugura el 10 d'octubre al Museu Comarcal de Manresa i mostrarà els retrats dels participants, fets per Carles Rodríguez, a més d’una instal·lació feta a partir de soques d’arbres. Aquesta mostra compta amb el recolzament de l’Ajuntament de Manresa i l’Ajuntament d’Avinyó.


 

Municipis: 

Relacionats

Notícia

Un estudi mostra l’impacte dels banys de bosc en la salut emocional de persones amb malestar emocional.

Article

Del 5 a l’11 de maig i en el marc de la celebració de la Setmana Internacional del Compost (International Compost Awareness Week – ICAW2024) diverses deixalleries del Bages o del Vallès Oriental oferiran compost gratuït provinent de les restes orgàniques.

Notícia

El premi ACUSTICAT2024 va recaure en el doctor Josep Martí Roca, catedràtic de La Salle-URL i un dels pioners de l’acústica al nostre país.

Butlletí