Cervelló rep suport a l'economia verda i circular

Font: AMB i Ajuntament de Cervelló

12/10/2019 - 09:00

Cervelló és un dels primers municipis on s’ha posat en marxa el servei d'economia verda i circular de l'Agència de Desenvolupament Econòmic de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

Aquest servei de suport té com a objectiu contribuir a la transformació del model econòmic metropolità per tal que les activitats econòmiques siguin compatibles amb els condicionants ambientals i socials. La manera de fer-ho és a través de la implementació de processos productius i de models de negoci innovadors i ambientalment sostenibles.

El municipi serà un dels quatre primers que durà a terme l'anàlisi del seu ecosistema industrial. Aquest projecte permetrà caracteritzar-ne els teixits econòmics i analitzar la potencialitat i les oportunitats de les empreses i indústries per aplicar estratègies d'economia verda i circular. Els resultats també s'integraran en una base de dades d'àmbit metropolità, que permetrà generar una nova capa d'informació dels teixits econòmics de l'àrea metropolitana de Barcelona, en la mesura que l'increment d'escala contribueix a la detecció de noves oportunitats per aplicar aquestes estratègies. L'objectiu és completar aquesta anàlisi per a tots els municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona.

 

Es posa en marxa el servei amb els primers encàrrecs d'onze municipis metropolitans

El servei d'economia verda i circular de l'Agència de Desenvolupament Econòmic de l'AMB es va posar en marxa el passat mes de juliol i, a hores d'ara, ja està present a onze municipis metropolitans.

Aquest servei de suport té com a objectiu contribuir a la transformació del model econòmic metropolità per tal que les activitats econòmiques siguin compatibles amb els condicionants ambientals i socials. La manera de fer-ho és a través de la implementació de processos productius i de models de negoci innovadors i ambientalment sostenibles.Suport als municipis metropolitans

Cervelló, Molins de Rei, Sant Cugat del Vallès i Ripollet seran els primers municipis que duran a terme l'anàlisi del seu ecosistema industrial. Aquest projecte permetrà caracteritzar-ne els teixits econòmics i analitzar la potencialitat i les oportunitats de les empreses i indústries per aplicar estratègies d'economia verda i circular. Els resultats també s'integraran en una base de dades d'àmbit metropolità, que permetrà generar una nova capa d'informació dels teixits econòmics de l'àrea metropolitana de Barcelona, en la mesura que l'increment d'escala contribueix a la detecció de noves oportunitats per aplicar aquestes estratègies. L'objectiu és completar aquesta anàlisi per a tots els municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona.

Els municipis de Badalona, Gavà, el Prat de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat i Viladecans ja han reservat hores d'assessorament tècnic especialitzat. Aquest suport posa a disposició de les empreses i els ajuntaments tècnics especialitzats en economia verda i circular per assistir-los en l'impuls dels diferents projectes existents, així com per dinamitzar aquests tipus de pràctiques entre les empreses, els equips tècnics municipals i la ciutadania.


 

Categories: 

Relacionats

Acte
Notícia

L’impuls de l’economia circular serà un nou eix de promoció econòmica de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts. Es realitzarà una diagnosi de les oportunitats que aquest sistema productiu innovador pot suposar per la ciutat

Notícia
Reunió a Sant Cugat del Valles

Reunió a Sant Cugat del Valles

El passat més de juliol l'Agència de Desenvolupament Econòmic de l'AMB va presentar el servei de suport a l'economia verda i circular. Quatre mesos després, el nou servei es troba plenament operatiu i ja atén empreses i administracions de 20 municipis del territori metropolità.

Butlletí