Sant Cugat del Vallès redactarà una ordenança que reguli les restriccions de vehicles contaminants al centre

L’Ajuntament, obligat a ajornar les restriccions
11/10/2019 - 08:00

La redacció d’una ordenança és un pas necessari per activar aquestes restriccions ja que, fins ara, a Sant Cugat no s’havia aprovat cap normativa per donar cobertura legal a la mesura. Per aquest motiu l’Ajuntament es veu obligat a ajornar les restriccions de trànsit permanents, que inicialment estaven previstes a partir de l’1 de gener del 2020.

L’alcaldessa, Mireia Ingla, ha decidit que l’Ajuntament iniciarà de manera immediata el procés per redactar una ordenança que reguli les restriccions de vehicles contaminants al centre de Sant Cugat. La voluntat és poder-la activar al més aviat possible al llarg del 2020.

 

L’objectiu és aprovar l’ordenança durant el 2020

El primer pas per començar el procés és convocar la Taula de Mobilitat amb els agents implicats per analitzar les actuacions a desenvolupar i estudiar les ordenances que s’estan plantejant en altres municipis de l’àrea metropolitana. El consistori també treballarà per definir els recursos tecnològics i humans necessaris per controlar les futures restriccions.

L’alcaldessa ha aprofitat per refermar novament “el compromís del govern amb l’emergència climàtica” i la voluntat de tenir “quan abans millor” l’ordenança com a mesura per seguir millorant la qualitat de l’aire.

 

Reforç del transport públic per accedir al centre de Sant Cugat

En paral·lel a les restriccions de trànsit, l’Ajuntament ja ha posat en marxa alternatives de mobilitat més sostenibles. Un exemple és la línia de bus llançadora que comunica el centre de Sant Cugat amb dos aparcaments gratuïts situats a l’entrada del municipi (i, per tant, fora de l’àrea de restricció de trànsit). Els aparcaments són a l’avinguda de Roquetes i a l’estació de Renfe, i estan a disposició de tots els vehicles contaminants que no puguin entrar al centre.

El bus llançadora és gratuït i té una alta freqüència de pas (cada 10 minuts en hores punta i cada 20 minuts la resta del dia). D’aquesta manera es facilita l’accés al centre evitant la circulació de vehicles.

A més a més, la voluntat del consistori és continuar reforçant la xarxa de transport públic i la construcció de més carrils per a bicicletes.


 

Categories: 

Relacionats

Article

175 alumnes “mapifiquen” de forma col·laborativa la qualitat de l’aire d’entorns escolars.

Notícia

La reducció de la velocitat de l’AP7 és una de les accions prioritàries de l’Ajuntament de Santa Perpètua per incorporar al nou Pla supramunicipal per la qualitat de l’aire del Vallès Occidental que treballaran els municipis de la comarca. Aquesta infraestructura genera més del 70% de la contaminació del municipi.

Article

Un total de 110 alumnes de 1r Cicle d’ESO han trepitjat durant aquesta setmana les dues “Habitacions” dels Mals Fums instal·lades al Parc Central del Vallès a Sabadell, amb una valoració positiva per part de docents i alumnat.

Butlletí