Aigües de Mataró promou el consum d’aigua de l’aixeta per beure

25/09/2019 - 08:57

La companyia municipal Aigües de Mataró posa en marxa una campanya per promoure el consum d'aigua de l'aixeta per beure i evitar adquirir envasos de plàstic innecesaris. El repartiment de cantimplores i la instal·lació de noves fonts públiques són algunes de les accions d’aquesta iniciativa.

Bevem aigua de l’aixeta per cuidar millor el planeta” és el lema de la campanya que arrenca a Mataró amb l’objectiu de promoure el consum de l’aigua de l’aixeta com alternativa a l’envasada per reduir el consum d’envasos de plàstic, minimitzar el cost energètic associat al consum d’aigua i evitar la  presencia d’envasos en el medi natural.

La campanya, que ha iniciat Aigües de Mataró amb la col·laboració de l’Ajuntament de Mataró, s’emmarca dins un dels objectius de desenvolupament sostenible de l’ONU amb què la companyia d’aigües s’ha compromès a treballar-hi, concretament l’objectiu número 6, que es refereix a l’aigua neta i el sanejament.

Des d’avui, l’Ajuntament de Mataró i Aigües de Mataró reparteixen gratuïtament cantimplores a l’OFIAC, a la Riera, 48, i a les oficines d’AMSA del carrer de Pitàgores 1-7, respectivament,  acompanyades d’un tríptic on es mostra una infografia comparativa dels costos mediambientals associats al consum  d’aigua envasada versus a la de l’aixeta, i remarcant que l’aigua del l’aixeta també és un producte segur i saludable.

 

 Aigua a l’abast de tothom

Mataró compta amb 192 fonts d’aigua potable repartides per tota la ciutat que garanteixen l’accés a aigua a tota la ciutadania.

La plaça de Santa Anna, tot i ser una zona de concentració d’actes i públic, no comptava encara amb una font propera. Per això, una altra de les accions d’aquesta campanya ha estat la instal·lació d’una font de beure a la plaça que evitarà la necessitat de consum d’aigua envasada als vianants i participants dels actes que se celebren en aquest espai tan cèntric.

Aquest any, l’Ajuntament ha publicat un plànol de les fonts de la ciutat dins el programa oficial de Les Santes per millorar la ubicació dels punts d’aigua potable per tal de facilitar una correcta hidratació, refrescar-se i així evitar cops de calor.  

Millor de l’aixeta

La producció d’aigua envasada comporta una despesa addicional d’aigua, una important despesa energètica i la generació d’emissions associades als seu procés de producció i entrega al consumidor .

A banda de la reducció dels residus de plàstic que s’aconsegueix bevent aigua no envasada, hi ha aspectes com el preu (molt més barat, i en el cas de les fonts d’aigua potable, gratuït)  i l’accessibilitat (no cal comprar-la i la tenim, tant a casa, com a qualsevol de les fonts públiques que podem trobar a la ciutat) que fan que sigui la millor opció a l’hora de beure aigua.

Aigua de qualitat

L’aigua que es consumeix a Mataró prové, en la seva major part, del riu Ter. Per tant ja des d’inici presenta unes característiques d’olor i sabor més que acceptables. Per altra banda és analitzada de manera permanent i intensiva en el laboratori d’Aigües de Mataró, acreditat segons norma ISO 17025, per tal de garantir en qualsevol moment la seva salubritat i qualitat a tota la ciutat.


 

Categories: 
Municipis: 
MaresmeMataró

Relacionats

Article

El procés de participació engegat pels Ajuntaments de Malgrat de Mar i Blanes entre febrer i març conclou la voluntat de la ciutadania, que hi va prendre part, d’augmentar el grau de protecció de la desembocadura del riu Tordera. 311 persones -229 a través de la web de l’Ajuntament de Malgrat i 82, de la de Blanes- van participar en les enquestes per expressar la seva opinió amb relació a l'ordenança per regular els usos i l’accés a la desembocadura, i a la declaració de reserva natural parcial d’aquest espai.

Acte
20/09/2021 - 16:30
Cau Jove, avinguda verge de Montserrat s/n Sant Vicenç de Montalt
Article

Llum verda a la licitació del nou contracte de manteniment de les fonts de beure, ornamentals i naturals, per un import de 24 milions d’euros. La Comissió d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat ha donat el vistiplau al nou contracte, que té com a objectiu fer el manteniment de les 1.718 fonts de beure, les 324 fonts ornamentals i les 7 fonts naturals que hi ha a Barcelona, així com les millores necessàries, que inclouen també criteris de sostenibilitat.

Butlletí