L'Ajuntament de Girona promourà el transport sostenible en el marc de la Setmana Europea de Mobilitat

16/09/2019 - 08:00

El consistori ha organitzat una desena d'activitats entre el 16 i el 22 de setembre per fomentar hàbits de mobilitat segurs, saludables i respectuosos amb el medi ambient. L'acte principal de la iniciativa a la ciutat serà la jornada "Mobilitat elèctrica, mobilitat sostenible", que es farà el 19 de setembre a l'Auditori Josep Irla.

L’Ajuntament de Girona participarà un any més en la Setmana Europea de Mobilitat amb l’organització d’una desena d’activitats relacionades amb el transport sostenible. L’objectiu de la iniciativa, que tindrà lloc del 16 al 22 de setembre sota el lema “Camina amb nosaltres!”, és el de promoure hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs, saludables i respectuosos amb el medi ambient; donar a conèixer altres usos possibles de l’espai públic; millorar la qualitat de l’aire, i reduir la contaminació.

L’acte principal de la setmana serà la jornada “Mobilitat elèctrica, mobilitat sostenible”, que tindrà lloc el dia 19 de setembre, a les 18 h, a Auditori Josep Irla de la Generalitat de Catalunya a Girona. La proposta comptarà amb un total de sis ponències que tractaran diverses perspectives i alternatives de mobilitat elèctrica i sostenible.

A banda de la jornada, durant tota la setmana hi haurà activitats que giraran al voltant de la bicicleta, el transport públic o els vehicles elèctrics. El dia 16 de setembre la ciutat acollirà la iniciativa “Operació ‘Ring-ring’” i una jornada teoricopràctica per a la gent gran sobre com circular a peu i en bus per Girona. El dia 17 es muntarà un punt de revisió mecànica de bicicletes gratuït i el dimecres 18 es farà l’acte “Som mobilitat” a la sala Josep Irla de la Generalitat de Catalunya a Girona.

A més, les activitats que s’han organitzat també pretenen posar en valor els espais naturals de la ciutat. En aquest sentit, s’han organitzat dues passejades per conèixer millor alguns dels ecosistemes del territori: la primera, el dia 14 de setembre, per escoltar els ratpenats del parc de la Devesa i la segona, el dia 21 de setembre, per descobrir racons naturals singulars, la fauna i la flora de les ribes del Ter.

Els infants seran protagonistes també d’algunes de les activitats que s’han proposat a partir del 16 de setembre. El dissabte 21 de setembre podran gaudir del parc mòbil d'educació viària del Servei Català de Trànsit que s’ubicarà a la plaça de la Independència i, del 16 al 27 de setembre, l’alumnat de l’Escola Dr. Masmitjà i l’Escola Pla de Girona participarà en l’activitat de conscienciació sobre mobilitat escolar sostenible, autònoma i segura “Traffic snake game”, que s’emmarca en la campanya “Mou els peus, mou el món”.

Des de l’Ajuntament de Girona apostem per la mobilitat sostenible a la ciutat i, per aquest motiu, fomentem i portem a terme polítiques i activitats que ens permetin millorar i aconseguir nous objectius en aquest àmbit”, ha destacat la regidora de Mobilitat i Via Pública de l’Ajuntament de Girona, Marta Sureda


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

S'ampliarà la xarxa metropolitana pública actual de 10 a 102 a finals del 2024

Article

Aquesta píndola informativa s'ha realitzat per part de la Diputació de Girona en el marc de la Setmana Europea de l'Energia Sostenible 2023.

Article

Aquesta píndola informativa s'ha realitzat per part de la Diputació de Girona en el marc de la Setmana Europea de l'Energia Sostenible 2023.

Butlletí