Sant Cugat se suma a la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura

Font: Ajuntament de Sant Cugat del Vallès i Televisió Sant Cugat

15/09/2019 - 08:00

Del 15 al 22 de setembre Sant Cugat viurà novament una setmana plena d’activitats per fomentar una mobilitat més sostenible i segura. L’objectiu és impulsar entre la ciutadania l’ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.

Aquesta activitat també pretén fer reflexionar sobre com afecta a la nostra salut l’ús excessiu del transport motoritzat. Per una banda, la contaminació atmosfèrica i la congestió que generen tenen un impacte negatiu sobre els sistemes respiratori i cardiovascular. I per una altra, propicien el sedentarisme i la inactivitat física.

La regidora d’Esports, Ciutadania i Salut, Gemma Aristoy, ha presentat els actes de la Setmana de la Mobilitat Sostenible juntament amb el regidor de Serveis Urbans, Mobilitat i Transport, José Gallardo, ha remarcat la importància de “reflexionar sobre els canvis d’hàbits que podem fer per fer front a l’emergència climàtica”. Per aquest motiu, ha subratllat que “amb aquesta setmana intentem sensibilitzar la ciutadania sobre les alternatives al cotxe, com per exemple el transport públic, la bicicleta o el patinet”.

En aquest sentit, el regidor José Gallardo ha avançat que “la voluntat de l’Ajuntament és seguir potenciant una mobilitat més sostenible, com per exemple augmentant els carrils bici o seguir pacificant el centre de la ciutat”.

Les activitats que l’Ajuntament ha preparat durant aquesta setmana són les següents:

• Bicicletada popular (15 de setembre a les 11 hores): recorregut de 10 quilòmetres pels carrils bici de la ciutat. Sortida a la plaça de la Vila. Activitat amb la col·laboració de la Unió Ciclista Sant Cugat.

• Circuit de Karts a pedals per a nens i nenes (15 de setembre durant el matí): l’objectiu és que els infants aprenguin nocions bàsiques de seguretat vial. Plaça de la Vila.


• Punt informatiu projecte AtmOOs (20 i 21 de setembre a la plaça Lluís Millet durant tot el dia): s’informarà sobre aquest projecte, que combina l’ús de les noves tecnologies (APP) amb l’àmbit de la sensibilització ambiental i les plataformes de difusió del coneixement. A través del sistema AtmOOs la ciutadania pot conèixer les emissions associades als seus hàbits de mobilitat, especialment a l’entorn dels centres educatius. L’objectiu és sensibilitzar i conscienciar en la descoberta de les causes, conseqüències i possibles solucions de la contaminació atmosfèrica.

• Punt informatiu projecte Atmoos (22 de setembre. Pel matí a la rambla del Celler i per la tarda a la plaça Octavià).

• Dia sense cotxes (22 de setembre): de 9 a 14 hores es tallarà a la circulació viària el tram de la rambla del Celler entre la plaça del Celler i el carrer Francesc Moragas.

• Activitats i tallers divulgatius (22 de setembre a la rambla del Celler): hi haurà tallers d’autoreparació de bicicletes, un taller de creació de crispetes a pedals amb el suport de la Diputació de Barcelona, un taller lúdic per a nens i nenes i una activitat de música i teatre amb titelles itinerants.

 


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

El Ple de l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès ha donat llum verda al Pla estratègic per fomentar la mobilitat elèctrica. La previsió és que el parc de vehicles elèctrics i híbrids endollables creixi un 260% fins a l’any 2028.

Article

L’acord, impulsat per la cooperativa i acordat amb Promusa, permet a Som Mobilitat disposar d’un espai de lloguer i un punt de càrrega a l’aparcament del Monestir, on es troba el vehicle que utilitzen els socis i sòcies.

Notícia

L’Entitat Municipal Descentralitzada de Valldoreix alimentarà la caldera de biomassa de l’escola Jaume Ferran i Clua amb estella produïda al Centre Logístic del Servei Comarcal de Biomassa Forestal. El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha aprovat l’adhesió de l’entitat, que se suma als nou usuaris que ja té el servei comarcal.

Butlletí