Sant Cugat se suma a la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura

Font: Ajuntament de Sant Cugat del Vallès i Televisió Sant Cugat

15/09/2019 - 08:00

Del 15 al 22 de setembre Sant Cugat viurà novament una setmana plena d’activitats per fomentar una mobilitat més sostenible i segura. L’objectiu és impulsar entre la ciutadania l’ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.

Aquesta activitat també pretén fer reflexionar sobre com afecta a la nostra salut l’ús excessiu del transport motoritzat. Per una banda, la contaminació atmosfèrica i la congestió que generen tenen un impacte negatiu sobre els sistemes respiratori i cardiovascular. I per una altra, propicien el sedentarisme i la inactivitat física.

La regidora d’Esports, Ciutadania i Salut, Gemma Aristoy, ha presentat els actes de la Setmana de la Mobilitat Sostenible juntament amb el regidor de Serveis Urbans, Mobilitat i Transport, José Gallardo, ha remarcat la importància de “reflexionar sobre els canvis d’hàbits que podem fer per fer front a l’emergència climàtica”. Per aquest motiu, ha subratllat que “amb aquesta setmana intentem sensibilitzar la ciutadania sobre les alternatives al cotxe, com per exemple el transport públic, la bicicleta o el patinet”.

En aquest sentit, el regidor José Gallardo ha avançat que “la voluntat de l’Ajuntament és seguir potenciant una mobilitat més sostenible, com per exemple augmentant els carrils bici o seguir pacificant el centre de la ciutat”.

Les activitats que l’Ajuntament ha preparat durant aquesta setmana són les següents:

• Bicicletada popular (15 de setembre a les 11 hores): recorregut de 10 quilòmetres pels carrils bici de la ciutat. Sortida a la plaça de la Vila. Activitat amb la col·laboració de la Unió Ciclista Sant Cugat.

• Circuit de Karts a pedals per a nens i nenes (15 de setembre durant el matí): l’objectiu és que els infants aprenguin nocions bàsiques de seguretat vial. Plaça de la Vila.


• Punt informatiu projecte AtmOOs (20 i 21 de setembre a la plaça Lluís Millet durant tot el dia): s’informarà sobre aquest projecte, que combina l’ús de les noves tecnologies (APP) amb l’àmbit de la sensibilització ambiental i les plataformes de difusió del coneixement. A través del sistema AtmOOs la ciutadania pot conèixer les emissions associades als seus hàbits de mobilitat, especialment a l’entorn dels centres educatius. L’objectiu és sensibilitzar i conscienciar en la descoberta de les causes, conseqüències i possibles solucions de la contaminació atmosfèrica.

• Punt informatiu projecte Atmoos (22 de setembre. Pel matí a la rambla del Celler i per la tarda a la plaça Octavià).

• Dia sense cotxes (22 de setembre): de 9 a 14 hores es tallarà a la circulació viària el tram de la rambla del Celler entre la plaça del Celler i el carrer Francesc Moragas.

• Activitats i tallers divulgatius (22 de setembre a la rambla del Celler): hi haurà tallers d’autoreparació de bicicletes, un taller de creació de crispetes a pedals amb el suport de la Diputació de Barcelona, un taller lúdic per a nens i nenes i una activitat de música i teatre amb titelles itinerants.

 


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

La població de senglars a Collserola cau a la meitat en 3 anys i les incidències vinculades amb la seva presència un 70%

Notícia

L'Ajuntament redactarà l'Ordenança reguladora de les ZBE aplicant mesures que perjudiquin el menys possible la ciutadania i obrirà un procés de participació. 

Notícia

Es tracta d’una actuació emmarcada en el projecte “El riu, teixint fils de vida”, finançat pels Plans de Sostenibilitat Turística en Destinació (PSTD) del Pla de Recuperació, transformació i resiliència finançat per la Unió Europea-NGEU. El projecte afecta directament uns 40 quilòmetres de camins que discorren per sis municipis del Vallès Occidental: Montcada i Reixac, Ripollet, Barberà del Vallès, Sabadell, Castellar del Vallès i Sant Llorenç Savall.  

Butlletí