Jornada tècnica "Priorització d'àrees estratègiques per a la custòdia del territori. El cas del camp de Tarragona"

dilluns, 30 setembre, 2019 - 09:30 a dimarts, 1 octubre, 2019 - 13:59
Reus

Des de l'equip tècnic de la XCN estem començant a treballar un sistema de priorització d'àrees estratègiques per a la custòdia del territori, amb el que esperem contribuir a l'enfortiment del sector conservacionista. Ara és el moment de compartir amb vosaltres reflexions i inquietuds per tal de consensuar-ne l'enfoc i detectar punts de millora.

Amb aquest objectiu, organitzem la jornada "priorització d’àrees estratègiques per a la custòdia del territori", que tindrà lloc el dilluns 30 de setembre a Reus i que estarà focalitzada principalment en l'àmbit agrari. Al programa adjunt veureu que la jornada pren el Camp de Tarragona com a àrea d'estudi, però els aprenentatges generats aquell dia serviran per a la totalitat del projecte, que implica tot el territori català. Podeu realitzar la inscripció a través d'aquest formulari.

A través de la custòdia del territori, la societat civil organitzada es coordina amb propietaris i usuaris d’una gran varietat de finques i gestiona i conserva els valors naturals associats a aquestes. Tot i així, el sector conservacionista a Catalunya no disposa d’una estratègia de priorització d’àrees que respongui qüestions com: On cal centrar esforços i amb quina urgència? Quins paràmetres socio-ecològics proveeixen informació i com cal interpretar-la? On pot tenir més impacte la implementació de projectes de custòdia? Sobre quins elements o processos cal actuar?

Per tal d’actuar de manera eficaç i coherent, cal establir les bases que permetin al moviment conservacionista apuntar en una mateixa direcció. La XCN està desenvolupant un sistema de priorització d’àrees, que contribuirà a consolidar el marc conceptual del sector, millorar la seva fortalesa i capacitat d’incidència i facilitar l’avaluació i demostració del seu impacte.

Us agrairem molt que participeu a les dinàmiques de debat de la jornada, ja que per tal d'obtenir uns resultats útils i realistes és imprescindible incorporar el criteri de les persones que estan a camp i arreu del territori desenvolupant projectes de conservació. Per a qualsevol dubte, podeu contactar amb en Guillem (gbagaria@xct.cat) o la Clara (cblasco@xct.cat).


PROGRAMA (consultar programa en PDF)
09.30 h - Inscripcions i lliurament de la documentació

10.00 h - El per què d’una estratègia de priorització d’àrees per a la custòdia del territori

Sra. Clara Blasco, tècnicade projectes de la XCN


10.20 h - Resultats provisionals: detectant encerts i incoherències

Sr. Guillem Bagaria, tècnic de projectes de la XCN


10.45 h - Taula rodona: afinant criteris per a la valoració d’àrees

Sr. Ramon Ferré, tècnicdel Grup d’Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans –Ecologistes de Catalunya (GEPEC-EdC)
Sr. Laureà Giné, cap de l’Oficina de Tramitació d’Avaluació Ambiental i de laSecció de Biodiversitat a Tarragona del DTES
Sr. Joan Pino, directordel Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals(CREAF).


12.00 h - Pausa i degustació de productes locals

12.20 h - Taula de treball en grups: acadèmica, administració i entitats
Dinamitzat per la XCN.

13.30 h - Conclusions de la jornadaSr.Guillem Bagaria, tècnic de projectes de la XCN


La jornada és gratuïta i oberta a tothom, us podeu inscriure a través del següent formulari. Per més informació podeu contactar amb la Sra. Clara Blasco al correu cblasco@xct.cat o al telèfon 938 86 61 35 (Xarxa per a la Conservació de la Natura). 

Aquesta jornada forma part del Pla Anual de Transferència Tecnològica (PATT) del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya. 


 

Municipis: 
Categories: 
Biodiversitat

Relacionats

Notícia

L’Ajuntament de Reus engega el projecte per a la renaturalització i la resiliència de la ciutat, RENATUReus. I ho fa amb la licitació dels contractes per a la redacció dels projectes bàsic i executiu de les obres de naturalització d’entorns escolars i refugis climàtics a les escoles Pompeu Fabra, General Prim, Teresa Miquel i Marià Fortuny

Notícia

La diversificació de les fonts d’abastament i el millor aprofitament dels recursos són dos dels reptes que reclama la transició ecològica. En aquest sentit, el Pla de Sequera de Reus, aprovat i en vigor, incorpora un seguit d’obres i projectes que tenen com a objectiu l’aprofitament de l’aigua de KM 0.

Notícia

La plaça de la Llibertat de Reus acull tot un seguit de jocs i tallers al llarg de divendres 22 de març, amb motiu de la celebració del Dia Mundial de l’Aigua, organitzats per l'Ajuntament i Aigües de Reus. La convocatòria vol ser una jornada amb un component lúdic i que, alhora, contribueixi a la reflexió sobre  els usos i la necessitat de fer un consum responsable de l’aigua

Butlletí