Sant Fruitós de Bages posa a disposició de la ciutadania 22 horts dels entorns de la Sagrera i Riu d’Or

08/09/2019 - 08:00

Els horts es cediran als interessats per un període de 2 anys agrícoles, per tant des del 31 d’octubre de l’any inicial, fins el 31 d’octubre de l’any de venciment.

L’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages posa a disposició de la ciutadania fins a 22 parcel·les situades a la zona de La Sagrera i del Riu d’Or, que tenen una superfície de 82 metres quadrats cadascuna.

En la nova edició d’aquesta iniciativa engegada ara fa 2 anys, es modifiquen les condicions per tal d’optar a aquesta cessió establint diferents requisits en dues franges diferenciades. Els sol·licitants que tinguin 65 anys o més no se’ls demanaran condicions econòmiques. Els sol·licitants d’entre 18 i 64 anys hauran d’acreditar estar empadronats al municipi almenys amb un any d’antiguitat i no tenir a la seva disposició en propietat, lloguer o cessió, terrenys de conreu.

Entre tots els interessats que compleixin aquests requisits es valoraran les condicions econòmiques de la unitat familiar per prioritzar les persones amb un grau més alt de risc d’exclusió social. Segons Núria Clarella, regidora d’Atenció a la Ciutadania de l’Ajuntament de Sant Fruitós s’han fet més accessibles els horts a la ciutadania. “Potser els barems eren massa restrictius, s’ha volgut obrir una mica més, a veure si hi ha més gent. Sobretot dedicar-ho no només a les famílies que ho necessitin, que ho poden tenir perfectament, però també a la gent gran, que tinguin un raconet on poder sociabilitzar-se i tenir el seu espai”.

Els horts es cediran als interessats per un període de 2 anys agrícoles, per tant des del 31 d’octubre de l’any inicial, fins el 31 d’octubre de l’any de venciment. Els interessats en optar a un dels horts disponibles poden dirigir-se a l’àrea d’Atenció a la Ciutadania, Carrer Padró, número 74, per tal de cursar la sol·licitud o rebre més informació.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article

El reconeixement destaca la sostenibilitat i la inclusió del projecte d’horticultura de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) i la votació és oberta a tota la ciutadania.

Notícia

Es farà una distribució del terreny en 13 parcel·les individuals i 5 de cultiu comunitari distribuïdes a La Cisa i al barri Santa Anna-Tió.

Notícia

S'han instal·lat un total de 160 plaques fotovoltaiques en tres punts del municipi: les potabilitzadores de Sant Fruitós de Bages i Pineda de Bages, i els dipòsits del Serafí.

Butlletí