El programa “Descobreix el riu” tanca el curs 2018-2019 amb la participació de prop de 6.000 estudiants

16/08/2019 - 08:00

Durant el curs escolar 2018-19, 5.829 alumnes de 98 escoles i centres formatius procedents de 32 municipis de les conques del Besòs i la Tordera han pres part del programa d’educació ambiental “Descobreix el riu”, que organitza el Consorci Besòs-Tordera.

Aquest curs s’han ofert dues noves activitats: ‘Les llúdrigues ens mostren com està el riu’, un taller a l’aula que inclou l’exposició “El retorn de la llúdriga a les conques del Besòs i la Tordera”, i ‘El riu en directe’.

Un any més, l’activitat més demandada ha estat ‘Vida d’un riu’ -sortida d’un dia on es realitza un itinerari amb parada a tres punts de la conca (curs alt, curs mitjà i curs baix/desembocadura)-, amb 1.786 participants; seguida per ‘Coneguem la depuradora’, amb 1.616.

La resta d’activitats segons nombre de participants han estat ‘El riu a l’escola’ (710 alumnes), ‘Rius de Conte’ (434), ‘Les llúdrigues ens mostren com està el riu’ (426), ‘Bèsties i bestioles’ (319), ‘De la depuradora al riu’ (316), ‘El joc de l’Aiguòmetre’ (228), ‘Com tenir cura dels rius’ (50) i ‘L’estat ecològic dels rius i els índex biòtics’ (20). Les activitats ‘Bioindicadors a l’aula’ i ‘El riu en directe’ no han rebut cap petició.

Enguany, els centres educatius han procedit de 32 municipis de la conca del Besòs i la Tordera: Badalona, Barcelona, Caldes de Montbui, Canovelles, Cànoves i Samalús, Castellar del Vallès, Castellterçol, Cerdanyola del Vallès, Figaró-Montmany, Granollers, la Garriga, la Llagosta, la Roca del Vallès, les Franqueses del Vallès, Lliçà d’Amunt, Mollet del Vallès, Montcada i Reixac, Montmeló, Montornès del Vallès, Palau-solità i Plegamans, Parets del Vallès, Ripollet, Sant Adrià de Besòs, Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera, Sant Feliu de Codines, Sant Fost de Campsentelles, Santa Coloma de Gramenet, Santa Eulàlia de Ronçana, Santa Maria de Martorelles, Santa Maria de Palautordera i Santa Perpètua de Mogoda.

El programa s’adreça principalment a estudiants de segon cicle d’Educació Infantil, Educació Primària, Educació Secundària Obligatòria (ESO) i a estudiants de Batxillerat i Cicles formatius, així com a altres centres educatius específics. Poden sol·licitar qualsevol d’aquestes activitats els centres educatius dels 64 municipis consorciats de les conques del Besòs i la Tordera.

Les escoles interessades poden obtenir més informació de cadascuna d’aquestes activitats dins l’apartat Educació i Promoció de la pàgina www.besos-tordera.cat. Les inscripcions ja es poden formalitzar al telèfon 93 842 93 61 o a l’adreça electrònica apren@apren.cat d’Aprèn Serveis Mediambientals, empresa encarregada d’impartir el programa educatiu.

Descobreix el riu” va néixer el curs 1995-1996. Des d’aleshores, han passat per aquest programa més de 110.000 alumnes.


 

Municipis: 

Relacionats

Article

La Fundació Rivus posa a disposició l’exposició sobre els amfibis i rèptils aquàtics presents a les conques del Besòs i de la Tordera.

Article

Lliurats els premis del VII Concurs de Dibuix “Descobreix el riu”, dedicat al blauet

Article

Prop de 5.500 estudiants han participat en el programa educatiu ‘Descobreix el riu’ durant aquest curs escolar. Els alumnes han procedit d’una norantena de centres educatius de 33 municipis de les conques del Besòs i de la Tordera.

Butlletí