Pallejà s’ha sumat a la celebració de la Setmana de l’Energia

01/07/2019 - 10:20

Durant els mesos de maig i juny s’han organitzat diversos tallers per a fomentar l’eficiència energètica i l’ús d’energies renovables

Un any més, Pallejà es suma a la celebració de la Setmana de l’Energia. Es tracta d’una iniciativa en la que hi participen també altres organismes, entitats, empreses i administracions de tots els països de la Unió Europea, amb l’objectiu de sensibilitzar la ciutadania sobre la importància d’apostar per l’eficiència energètica i les energies renovables.

Catalunya s’ha marcat com a objectiu disposar d’un model energètic 100% renovable l’any 2050, però aquesta transició energètica no serà possible sense la implicació activa de la població, impulsant valors com la cooperació, la responsabilitat social o la necessitat de compartir serveis. El lema de la campanya ‘Tu tens l’energia, tu tens el poder’ situa el ciutadà com el centre del model energètic, deixant de ser un simple consumidor passiu, a un consumidor actiu, conscient i responsable.

Durant els mesos de maig i juny, Pallejà ha organitzat diversos tallers participatius que han tingut una molt bona acollida. El primer va ser un taller demostratiu sobre l’energia solar fotovoltaica que es va oferir durant la Fira de Comerç que es va celebrar el passat dia 5 de maig. Posteriorment, en el marc de la programació de la Jugatecambiental, al parc de la Molinada, se’n va fer un altre sobre vehicles solars adreçat a un públic infantil.

El passat 15 de juny es va realitzar un taller sobre energia solar fotovoltaica, més pràctic i participatiu, destinat a persones interessades en gaudir d’una instal·lació d’aquest tipus al seu habitatge.


 

Municipis: 
Baix LlobregatPallejà

Relacionats

Article

Té l’objectiu de reduir el consum d’energia, augmentar el consum d’energia renovables i disposar d’eines avançades d’avaluació del consum · Es tracta d’una iniciativa que l’Ajuntament recull de la Diputació de Barcelona i que inclou mesures d’estalvi en l’ús de recursos i de millora de l’eficiència energètica de les instal·lacions esportives

Article

L'alumnat i els centres educatius de Sant Joan Despí seran agents protagonistes en la lluita de la ciutat per mitigar els efectes del canvi climàtic i per transitar cap a un model més sostenible i ecològic

Article


 

Quines són les energies renovables? Quina diferència hi ha amb aquelles que no ho són? Aquestes són algunes de les preguntes que s'han formulat en una de les sessions d'Aprenem el Sol.

Butlletí