Mollet del Vallès ampliarà els projectes d’educació ambiental adreçats a les escoles

07/07/2019 - 08:00

Un any més, l’Ajuntament de Mollet del Vallès ha fet entrega als alumnes, en aquest cas de les escoles Montseny, del Bosc i Col·legis Nous, dels xecs amb l’import corresponent a l’estalvi energètic que durant el curs passat han dut a terme fruit del projecte 50/50.

Aquest any, el projecte finalitza el seu cicle, però l’Ajuntament ja ha anunciat que està estudiant aplicar iniciatives semblants sempre adreçades a conscienciar als i a les joves alumnes de Mollet sobre la necessitat de prendre totes aquelles mesures que ajudin a minvar la crisi climàtica.

El projecte 50/50 d’estalvi energètic té com a objectiu reduir la despesa energètica a les escoles públiques. El concepte es basa en retornar el 50% d’aquest estalvi a les escoles participants perquè el dediquin a equipaments necessaris i, de retruc, es consciencia a la població, especialment als més joves, sobre la importància de l’estalvi i l’eficiència energètica.

Per al regidor Raúl Broto, “la implicació de les nostres escoles, dels seus equips directius, de les ampes i dels alumnes de Mollet en projectes tant cabdals com aquest, adreçat a conscienciar i educar mediambientalment, és una d’aquelles iniciatives que ens ha de fer sentir més orgullosos com a ciutat”.

Segons Broto “l’educació ambiental i totes aquelles polítiques adreçades a la sostenibilitat, unes polítiques que ens han portat a rebre el reconeixement de la Unió Europea, seguiran sent fonamentals en l’actuació d’aquest Ajuntament els propers anys”.

El projecte 50/50 és una iniciativa europea impulsada per la Diputació de Barcelona de la qual Mollet del Vallès ha estat un dels primers municipis en dur-la a terme.


 

Categories: 
Municipis: 
Vallès OrientalMollet del Vallès
Etiquetes: 

Relacionats

Article

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha habilitat a l’escola Cal Músic un nou refugi bioclimàtic, que s’afegeix al primer creat al municipi, a l’escola Joan Salvat Papasseit. Els refugis bioclimàtics representen un espai d’alimentació per a espècies beneficioses, generant un hàbitat amb un equilibri ecosistèmic

Article


 

Quines són les energies renovables? Quina diferència hi ha amb aquelles que no ho són? Aquestes són algunes de les preguntes que s'han formulat en una de les sessions d'Aprenem el Sol.

Butlletí