Biòtops artificials permanents per preservar i incentivar flora i fauna marines a Vilassar de Mar

24/06/2019 - 08:00

Aquest estiu, i com a novetats de la temporada de platges a Vilassar de Mar, s’instal·larà una torre autònoma de vigilància a la platja de Palomares i biòtops artificials per incentivar i protegir la flora i fauna marines.

També es faran, durant l’estiu, diferents tallers per explicar als nens i nenes que cal protegir-se del sol i diferents estratègies per mantenir neta la sorra.

Una altra de les novetats és que aquest estiu fa referència a la preservació de la flora i faunes marines. S’han instal·lat un total de 10 boies ecològiques o biòtops artificials amb punts d’ancoratge (que l’estiu vinent s’ampliaran fins a 21) per atreure flora i fauna marina. S’ubiquen sota les boies de superfície.

La diferència amb els anteriors és que s’instal·laran de manera permanent i no es retiraran, com es feia fins ara, quan acabi la temporada d’estiu. D’aquesta manera, la vida marina que s’ha generat al seu voltant seguirà creixent. Per tant, només es retiraran les cadenes i les boies de plàstic exterior.

Els nous biòtops són de pedra fetes amb un ciment natural que atrau la vida marina per acabar generant un escull. Abans eren de blocs de formigó que es posaven un es treien.


 

Municipis: 
MaresmeVilassar de Mar
Etiquetes: 

Relacionats

Article

Un eucaliptus centenari malmès per la sequera és l’eix del nou espai de biodiversitat que Mataró ha dissenyat al Parc Central. Malauradament, es va haver de talar pel risc de caiguda, però encara és font de vida

Article

L’esdeveniment, que buscava promoure la sostenibilitat i conscienciació ambiental, amb especial atenció a l’ecosistema marí, va ser tot un èxit. En paral·lel, es va presentar el Llibre “El Futur que volem”.

Article

La iniciativa vol posar en valor l’espai verd més emblemàtic de la ciutat, que aplega més d’un miler d’arbres només a la zona ampliada a principis d’aquest segle. S’ha senyalitzat un recorregut que identifica 51 espècies amb informació i il·lustracions de cadascuna d’elles. Les fitxes descriptives d’aquests exemplars es poden consultar també al web municipal.​

Butlletí