Rubí Brilla promou la compra agregada d'energia

19/06/2019 - 08:00

La compra agregada es base en l'agrupació d’empreses per comprar energia de forma conjunta amb l’objectiu d’estalviar costos i millorar-ne la competitivitat.

El Pla Director Rubí Brilla 2016 - 2019 estableix que cal consolidar i ampliar l'espai d'intercanvi de bones pràctiques i casos d'èxit d'eficiència energètica a través de jornades tècniques trimestrals. El Pla també defineix dos objectius més: promoure un nou servei de gestió de recursos compartits als polígons industrials i la creació d'un grup de compra agregada d'energia.

Amb la compra agregada s'aconsegueix una millora del preu i les condicions contractuals, una energia 100% d’origen renovable i la implementació de l’autoconsum solar.

Per fer-ho, s'ha previst una licitació electrònica el 27 de juny de 2019 que portarà la consultora energètica i mediambiental Energroc, una empresa pionera en la gestió de grups de compra avalada per l’èxit de Mercabarna, Afrucat i el grup de compra agregada d’energia de Rubí de 2018.

Es coneix que funcionarà per l’èxit de la primera licitació. El grup de compra agregada d’energia de Rubí Brilla té un volum de 28 GB i 69 punts de subministrament. Està dividit en quatre lots, diferenciats entre alta tensió i baixa tensió, i per a cadascun d’ells disposa de preus fixos o indexats. Així, totes les empreses de Rubí poden reduir el preu que paguen per l’energia, sigui quina sigui la seva grandària, tarifa contractada o consum energètic. El primer any, les empreses participants ja han reduït el preu de l’energia un 15,73% de mitjana. Però si més empreses formen el grup, millor serà el preu que es podrà aconseguir.

Totes aquestes empreses ja en formen part:

Ruffini, Alumec Rubí, Jovi, Cipsacircuits, Keylab, Molttecnics, Industrial Constructora Moldes y Afines, L’Espectacleria, Estudios y Recursos Globales, Indosnow, Top Rubí, Mitges a Mitges, Embotits Can Rosés, El Bricaller, Cevagraf, Clínica Dental Las Torres, Perruqueria Hair Up, Charcuteria Domínguez, Cansaladeria Martínez Navarro, Llar d’infants Barrufet, Funny Education, Digital Sis, Dau Iniciatives, Tibet Tatoo, Prososphera, Ara Psicologia, Carpinteria Aluminio Fanny, Opticlinic, Dharma Ioga, Juma Electrogar, Z&CO, Passion Beauty, Petards Estarella, Brocoli, Clínica Oftalmològica Rubí i Peixateries Paco Paquita.


 

Categories: 
Municipis: 
Vallès OccidentalRubí

Relacionats

Article

La web detalla el consum energètic i hídric dels equipaments municipals i les mesures preses per fomentar l’estalvi

Article

S’implementa l’ús d’energies renovables als equipaments municipals i el baix consum en l’enllumenat públic

Article

El Consistori ofereix una gamma completa de paraments de taula reutilitzables adaptats a les dimensions de cada celebració

Butlletí