La propera jornada tècnica del Rubí Brilla estarà dedicada a l’autoconsum en el sector industrial

La jornada serà el proper 19 de juny a la Masia de Can Serra

Font: Rubí TV

16/06/2019 - 08:00

El proper dimecres, 19 de juny, Rubí Brilla oferirà una nova jornada tècnica a la Masia de Can Serra, que estarà dedicada a l'autoconsum energètic en el sector industrial.

Gràcies al Reial Decret 244/2019 del 5 d'abril es pot avançar en aquest àmbit, ja que promou l'autoconsum com a eina de millora de la competitivitat empresarial i inclou per primer cop a Espanya el concepte d'autoconsum compartit, simplifica els processos administratius i tècnics per a instal·lacions d'autoconsum i obre la porta a la gestió dels excedents energètics, després que s'hagi derogat l'impost al sol.

A la ciutat de Rubí, el sector industrial és el major consumidor d'energia, per davant dels sectors domèstic, comercial i públic.

La jornada tècnica del dia 19 es dividirà en dues taules rodones dedicades a l'autoconsum elèctric a la indústria i a l'autoconsum tèrmic en el sector industrial; i comptaran amb la presència de Joan Brossa, Màrqueting Director- Electric Vehicle and Renewable Energy Division de Circutor; Alfred Puig, soci director de Sud renovables i Ricard Pedrola, responsable de solucions energètiques d'Estabanell Energia, en la primera; i Marc Cortina, Mànager del Clúster de Biomassa de Catalunya; Joan Vila, Ceo de LC Paper i Isidre Alférez, director comercial d’Imartec, en la segona.

La 16a jornada tècnica està organitzada per l’Ajuntament de Rubí a través de la iniciativa Rubí Brilla amb el suport del Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya i el Clúster de Biomassa de Catalunya.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

S'ha realitzat la instal·lació de plaques fotovoltaiques a la coberta de l'edifici de la Biblioteca Frederica Montseny. D'aquesta manera, l'Ajuntament de Canovelles fa un pas més en l'aposta per les energies renovables, la sostenibilitat i l'eficiència energètica.

Notícia

La instal·lació compta amb més de 1000 plaques dividides en 9 zones que proporcionaran fins al 20% de l’energia que consumeix actualment la planta depuradora.

Notícia

Iniciades les obres de la instal·lació fotovoltaica al sostre de la pista poliesportiva que es convertirà en la comunitat energètica d'Ullastrell.

Butlletí