Festa de cloenda del curs de l'Agenda 21 escolar a l'Hospitalet de Llobregat

10/06/2019 - 08:00
 

Prop de 300 infants i joves participen en diversos tallers i activitats d'educació i sensibilització ambiental als jardins del Centre Cultural Metropolità Tecla Sala.

L’Agenda 21 escolar és un projecte conjunt d’Ajuntament i comunitat educativa que convida els centres escolars a dur a terme en la seva activitat diària accions concretes que contribueixin a la sostenibilitat i la cura del medi ambient.

En la festa de cloenda del curs, l’alumnat de primària i secundària dels centres educatius participants han compartit projectes i realitzat diversos tallers mediambientals, amb activitats que han comptat, entre d’altres, amb un autobús híbrid, un circuit de bicicletes, una cuina solar, pesca de residus, manualitats amb deixalles i jocs sobre eficiència energètica.

Els tallers han estat a càrrec de diverses entitats, institucions i empreses col·laboradores, com Solidança, TPK, El Casalet, BaixBus, ICAEN, Serveis Educatius Tecla Sala, Guàrdia Urbana, Àrea Metropolitana de Barcelona i Diputació de Barcelona.

A L’Hospitalet hi ha una trentena d’escoles i instituts adherits a l’Agenda 21 escolar, projecte que es va encetar l’any 2001. L’Ajuntament posa a disposició de la comunitat educativa un equip de suport i una guia metodològica d’orientació vers el desenvolupament sostenible, i cada centre que hi participa elabora la seva pròpia Agenda 21, amb accions concretes de cura del medi ambient.

D’altra banda, L’Hospitalet se suma un any més a la Setmana de la Natura, de l’1 al 9 de juny, amb diverses activitats mediambientals i de coneixement del medi natural que es faran als parcs metropolitans de les Planes, Can Buxeres i Bellvitge, al voltant del Dia Mundial del Medi Ambient que se celebra el 5 de juny.


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsL'Hospitalet de Llobregat

Relacionats

Article

Vuit centres educatius de L’Hospitalet Llobregat participen en la IX Marató RE-M de l’Energia.​

Article

Les Escoles Sostenibles de l'Hospitalet de Llobregat s'han tornat a trobar per celebrar l'acte de cloenda del curs.

Article

Les escoles sostenibles de l'Hospitalet han celebrat el Dia Mundial de l'Aigua.

Butlletí