Bicivisme a la festa de la bici

Font: AMB

06/06/2019 - 08:37

L'AMB i el BACC han presentat la campanya Bicivisme per tal que petits i grans descobreixinr quins missatges es volen transmetre per millorar la convivència als carrers dels nostres municipis.

A la festa de la bici de Barcelona, l'Àrea Metropolitana de Barcelona vm presentar una primícia que ben aviat es podrà trobar als carrers de la metròpolis.

Es tracta de la campanya Bicivisme, que s'ha treballat conjuntament entre l'AMB i el BACC, i que va transformar en uns cubs per tal que petits i grans poguessin conformar junts un trencaclosques i descobrir quins missatges es volen transmetre per millorar la convivència als carrers dels nostres municipis.

La nostra ciutadania encara no rep de forma reglada ni obligatòria cap mena d’educació viària, a diferència d’altres països on ja fa més de 50 anys que en reben. 

En aquest cas es tracta de missatges orientats als usuaris de la bicicleta i del patinet, i de sentit comú, però que de vegades no s’apliquen per desconeixement. Evidentment, no només cal educar els usuaris de bici i patinet sinó que cal educar el conjunt de la ciutadania, sobretot els usuaris dels vehicles de motor (que no oblidem que són els que provoquen més accidents i, sobretot, més greus i mortals).

Des de l’AMB s'han impulsat petites accions que van en la línia d’educar la ciutadania en l’ús de la bicicleta i el patinet, com ara la campanya Bicivisme o bé les sessions d’educació viària a escoles de 5 municipis metropolitans, que ben aviat explicarem amb més detall.

El trencaclosques, que es va presentar en versió gran i també en versió mini, va ser una primera oportunitat per compartir aquests missatges, que tot sovint es troba que no s’apliquen de forma suficient als nostres carrers.


 

Relacionats

Article

 

El nou carril bici d'Igualada guanya el premi Mobilicat a la millor iniciativa en mobilitat sostenible del 2023.

Article

L’alumnat de 4t d’ESO de l’institut Dolors Mallafrè de Vilanova ha presentat del projecte educatiu “Balenes i dofins a Vilanova i la Geltrú”, que els ha apropat a l’Espai Marí de les Costes del Garraf i a conèixer les vuit espècies de cetacis que formen part del seu entorn.

Article

344 joguines intercanviades i 97 kg de residus estalviats al mercat d’intercanvi de joguines de Martorell

Butlletí