Eivissa vol esdevenir un referent de la sostenibilitat i de la responsabilitat

Font: Ibiza Travel

30/05/2019 - 08:00

La plataforma Ibiza sostenible promou experiències i activitats adreçades a promocionar la cultura, l’art, la tradició i els productes locals.

La plataforma transversal Ibiza Sostenible crea un calendari d’activitats adreçades a tots els públics per assolir els objectius del desenvolupament sostenible proposats per Nacions Unides per al 2030. Des d’aquesta plataforma s’impulsen una sèrie d’activitats que presten una atenció especial a l’accessibilitat per a les persones amb necessitats especials, a la promoció de la cultura, l’art, la tradició i els productes locals que afavoreixen l’economia circular a l’illa.

Els objectius principals d’Ibiza Sostenible són contribuir al desenvolupament de l’economia local i al respecte per la història i les tradicions; protegir el medi ambient i els ecosistemes locals, i suscitar el creixement econòmic sostingut, inclusiu i perdurable; l’ocupació plena i productiva i el treball de qualitat. A més, aposta per promoure la cultura i els productes locals i per impulsar iniciatives que aportin valor a l’illa d’Eivissa com a referent internacional d’innovació i sostenibilitat. En el seu calendari d’activitats inclou iniciatives com Ibiza Plogging, que combina les activitats esportives amb la recollida de residus. Aquestes cites tenen lloc a tots els municipis de l’illa i s’hi ha sumat més de 30 entitats i clubs esportius.

Una altra atracció d’Ibiza Sostenible és Recicl-ARTE IBIZA, en què les “deixalles” que altres han llençat allà on no toca es converteixen en escultures i obres d’art que s’exposen en diferents entorns amb finalitat educativa, artística i social.

En aquesta plataforma també és un pilar important la presència destacada a fires internacionals com l’ITB de Berlín, la Btravel Barcelona i properament també a Bilbao, durant les quals es projectarà el vídeo “SUSTAINABLE IBIZA #Ibizamadebyyou” per presentar Cyanea i Nomura, les primeres obres d’art creades en el projecte de Recicl-ARTE. D’altra banda, BES TRAVEL és una plataforma digital en diversos idiomes que engloba experiències i activitats durant tot l’any relacionades amb el turisme sostenible i amb la cura del medi ambient, amb un contingut especial adaptat a persones amb mobilitat reduïda. A més, en el marc d’aquesta proposta també pren vida “Eivissa accessible a tothom”; per aconseguir-ho, es treballa en la creació del mapa Eivissa Accessible, un plànol interpretatiu de l’illa amb relleu en Braille.

De la mateixa manera, des d’Ibiza Sostenible s’impulsa la iniciativa Hospitality Inspiration Council, un esdeveniment pioner en el món que tindrà lloc el 16 de maig vinent i que centra la seva missió a promoure el coneixement i la cooperació per assolir els objectius proposats per Nacions Unides per al 2030, i amb això assegurar que es produeixi un llegat que permeti a les generacions presents i futures estar orgulloses d’aquestes iniciatives.

En darrer lloc hi ha la campanya Travel-Enjoy-Respect, que té com a objectiu divulgar consells pràctics per ser un viatger responsable, elaborada pel Comitè Mundial d’Ètica del Turisme. Aquesta campanya es va fer durant els mesos d’estiu, i en aquest marc es repartiran cendrers eco, bosses eco i ampolles eco, a més d’un decàleg per ser un viatger més sostenible.


 

Categories: 
Municipis: 
Balears

Relacionats

Article

S'ha avaluat la quantitat d'elements impropis del rebuig orgànic des Castell a Menorca, que per ser aprofitable ha d'estar per sota del 15%​

Article

A mitjans mes, la recollida porta a porta s'estendrà a d'altres nuclis del municipi

Article

La Conferència "Tinguem Cura del Planeta" celebra la seva 10a edició reivindicant el paper decisiu del jovent per transformar el món.

Butlletí