La instal·lació de 144 nous panells solars a la pèrgola de l'Espolsada a Les Franqueses del Vallès permetrà un estalvi anual superior als 7.000 euros

Font: Ajuntament de Les Franqueses del Vallès

22/05/2019 - 08:00

El 13 de maig ha començat l'actuació, que també suposarà una reducció significativa d'emissió de CO2 a l'atmosfera.

L'Ajuntament de les Franqueses ha iniciat les obres de col·locació de 144 nous panells solars que oferiran 47,52 Kwp addicionals d'energia solar fotovoltaica a la pèrgola de la plaça de l'Espolsada. Amb aquesta actuació, hi haurà un total de 288 panells en aquesta instal·lació, amb una generació total energètica de 84,02 Kwp.

Es tracta d'una actuació que optimitza els recursos de l'estructura existent per a la generació d’energia destinada a l'autoconsum municipal i que permetrà un estalvi econòmic potencial a l'Ajuntament de 7.223 euros l'any, tenint en compte els preus actuals de l'energia.

A banda de l’estalvi econòmic, la instal·lació, que té una vida útil superior als 30 anys, generarà cada any 60.300 kWh, fet que suposarà un estalvi en l’emissió de 22,31 tones de CO2a l’atmosfera. A nivell global, l'estalvi de CO2 serà superior a les 650 tones, equivalents a l'absorció que podria generar un bosc de 3.250 arbres.

Els treballs per aconseguir totes aquests millores energètiques i de respecte al medi ambient tindran una durada de dues setmanes i un cost de 42.644,03 € IVA inclòs.


 

Categories: 
Municipis: 
Vallès OrientalLes Franqueses del Vallès

Relacionats

Article
 

S’inicien les obres d’instal·lació de les primeres plaques solars del projecte Mollet Solar a l’Escola Can Besora. 

 

Article

L’Ajuntament de Mollet del Vallès continua amb el seu compromís amb l’energia solar fotovoltaica i crearà 8 grans centres de producció fotovoltaica ubicats a les cobertes d’edificis municipals que també donaran cobertura al seu voltant en un radi de 500 metres. El cost total del projecte és d’1,2 milions d’euros i podria optar a una subvenció del 90% per part de la Diputació de Barcelona. Així, tots els equipaments municipals funcionaran amb energia solar.

Article

Les Piscines Municipals de Manresa reduiran un 35% el consum energètic amb la posada en marxa de 500 plaques fotovoltaiques

Butlletí