I Simposi sobre aprenentatge servei i servei comunitari de l’àmbit ambiental

dijous, 5 setembre, 2019 - 09:00 a divendres, 6 setembre, 2019 - 13:59
Cosmocaixa

CANVI DE DATA: Us informem que se celebrarà el  I Simposi sobre aprenentatge servei i servei comunitari de l’àmbit ambiental al Cosmocaixa de Barcelona. 

Volem que aquest sigui un espai de trobada entre tots els agents que participeu en aquest tipus de projectes: centres educatius, ens locals i entitats. 

Aquest Simposi vol ser un punt de trobada entre els diferents agents que participen en el desenvolupament i la implantació d’aquests tipus de projectes amb l’objectiu de compartir coneixement, donar visibilitat i cercar aliances.

 

 

 Fa un temps que l’Aprenentatge Servei forma part de les perspectives actives a la nostra escola. El curs que ve tots els centres de secundària comptaran amb el Servei Comunitari com a eina obligatòria, de forma que milers d’alumnes cada any estaran realitzant aquesta mena de projectes. Tanmateix, tot i que ja hi ha bones experiències i altres que potser caldria revisar -tant pel que fa a l’aprenentatge com pel que fa al servei-, no hem realitzat encara cap reflexió a fons sobre l’ApS aplicat al camp de l’educació ambiental.

És per això que impulsem una trobada amb tots els agents: centres educatius, ens locals i entitats, centrada en pensar en quines experiències s’estan fent i en quins criteris ens semblem importants per impulsar. Ja s’estan mapejant les experiències i aviat disposarem d’una eina útil per valorar l’impacte en el nostre territori de l’Aprenentatge Servei ambiental.

Us informem que les emissions derivades de l’organització d’aquest esdeveniment (consum energètic de la sala, servei de càtering, desplaçaments assistents....) es compensaran en el projecte Andra Pradesh Wind Power. Aquest projecte genera a l'Índia energia eòlica que d’altra manera s’hauria generat utilitzant combustibles fòssils.

Necessitem la vostra participació perquè esdevingui un èxit!

Hi podeu participar de tres maneres:

  • Explicant la vostra experiència, el vostre projecte d’aprenentatge servei (ApS) o servei comunitari ambiental (SC ambiental) amb una breu presentació a l’espai Àgora. Us hi podeu inscriure ja. Termini fins el 15 de juliol
  • Exposant a l’espai  Aparador  el vostre projecte, materials i/o recursos que hagueu desenvolupat.  Us podeu inscriure ja. Termini fins el 15 juny

  • Assistint al Simposi per conèixer diferents projectes i experiències concretes i fer nous contactes (les inscripcions s’obriran el 15 de maig)

Trobareu el programa i tota la informació al nostre web


Categories: 
Terra

Relacionats

Article
Recomanació per Sant Jordi 2024

Contra la sostenibilitat és el darrer llibre publicat per Andreu Escrivà​

Acte
23/03/2024 - 20:30

Butlletí