Primer Congrés de Qualitat de l'Aire

dijous, 24 octubre, 2019 - 09:00 a dissabte, 26 octubre, 2019 - 17:59
Fira de Sabadell. Sabadell

Els dies 24 i 25 d’octubre de 2019 el Congrés de Qualitat de l’Aire es convertirà en l’epicentre de la gestió de la contaminació atmosfèrica a escala nacional a Fira Sabadell.

L’esdeveniment es proposa com a fòrum per trobar resposta a una de les majors causes ambientals  de mort a tot el món. Vuit de cada deu ciutats superen els nivells màxims de contaminació recomanats per l'Organització Mundial de la Salut. A Catalunya, s’han superat els nivells d’òxids de nitrogen (NOx) i de partícules de diàmetre inferior a 10 micres (PM10) en zones molt densament poblades, com l’aglomeració de Barcelona.

Buscant l’expertesa.

L’esdeveniment aplegarà més de 70 ponents de relleu nacional i internacional, amb un total de 24 sessions de treball estructurades en set/vuit temàtiques: SALUT; EMISSIONS; MOBILITAT; URBANISME; SENSIBILITZACIÓ; FISCALITAT; AVALUACIÓ; i MODELITZACIÓ, a més d’un seguit de ponències conjuntes. D’altra banda, s’instal·larà una zona expositiva amb solucions tecnològiques i presentacions professionals, preseleccionades per un comitè tècnic.

El congrés busca projectar els agents sectorials i donar suport a  sinèrgies i aliances necessàries per enfortir i visibilitzar la gestió de la qualitat de l’aire i involucrar els agents clau –tècnics, polítics i mitjans de comunicació– per afavorir l’adopció de polítiques integrals en favor de la qualitat de l’aire. També pretén reflexionar i debatre sobre les estratègies i accions necessàries per resoldre l’immens repte tècnic que tenim com a societat per aconseguir uns nivells òptims de qualitat de l’aire a l’entorn urbà, a més d’estudiar les solucions tecnològiques presents al mercat i dinamitzar la seva implantació territorial.

L’entrada a l’esdeveniment és gratuïta, amb preinscripció obligatòria, l’aforament és limitat. Les inscripcions, en el següent formulari.

El comitè impulsor de l’esdeveniment el formen la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i l’Ajuntament de Sabadell, i compta també amb un comitè tecnicocientífic que l’assessora, compost per l’Ajuntament de Barcelona, l'Agència de Salut Pública de Barcelona, l’Autoritat Metropolitana del Transport, el CSIC, l’ISGLOBAL i la Plataforma de Qualitat de l’Aire.


 

Categories: 
Contaminació

Relacionats

Notícia

L’any 2022 s’ha reduït un 13% les emissions de diòxid de nitrogen, un 4% les de CO₂, un 18% el carboni negre, un 6% les partícules PM10 i un 8% les PM2,5.

Notícia

Només Barcelona, l'Hospitalet i Sant Cugat del Vallès limiten la circulació dels vehicles més contaminants, perquè van començar a fer-ho abans que existís la llei del canvi climàtic que obliga els municipis de més de 50.000 habitants a tenir ZBE.

Article

Aquesta actuació s’emmarca en el projecte EDUSI, finançat al 50% amb fons europeus FEDER i forma part de les accions contingudes en els plans estratègics vigents vinculats a la qualitat de l’aire i el soroll del municipi.

Butlletí